Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Vücuda takılan metal parça tarih oluyor
Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Mükemmeliyet Merkezi (BIOMATEN), tıp fakültesi olmayan ODTܒde sağlık alanında önemli çalışmalar yapıyor. Biyomalzeme, diş dolgusundan kontak lenslere, kalp kapaklarından stentlere ve kalça protezlerine kadar her malzemeyi kapsıyor. Türkiye’de biyomedikal cihaz alanında kullanılan ürünlerin yüzde 85’i ithal ediliyor. BIOMATEN Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nesrin Hasırcı, biyomalzeme ürünlerinin, canlı ortamı ile temasa geçtiklerinden, medikal saflıkta ve biyouyumlu olması gerektiğini belirtti. Hasırcı, “Doku mühendisliği, vücuda yerleştirilen destek malzemesinin zaman içinde tamamen erimesi ve doğal doku ile yer değiştirmesi konusundaki çalışmaları kapsar. Vücutta zarar gören bir bölgeye koymak üzere, hastanın kendi hücrelerini veya kök hücreleri taşıyan bir dokunun laboratuvarda yapılması işidir. Önemli olan biyomalzemeyi vücutla uyumlu şekilde yapabilmek, biz de bu konuda çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Hasırcı, çalışmanın detayını şöyle anlattı:

10 sene sonra yeni sistem

“Şu anda hastaya özel ve vücutta eriyen ortopedik implant üzerinde çalışıyoruz. Sağlık alanında artık metalden kaçış var. Metal 10 sene içinde tamamen ortadan kalkacak. Kişinin kalp pili, kalça protezi var dedektörlerden geçerken ötüyor. Hasta bunu sevmiyor ve istemiyor. Bu sorunlar ortadan kalkacak. Hayvan deneylerini yaptık gayet güzel sonuçlarımız var.”

Yapay kornea yaptık

Patenti hem Türkiye’de hem Avrasya’da onaylanmış, şu anda da Avrupa Topluluğu’nda onaylanmak üzere olan diğer çalışmalarının kornea mühendisliği hakkında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nesrin Hasırcı, “Göz korneası bozulduğu zaman göremezsiniz, o zaman korneanın değişmesi gerekir. Kornea transplantasyonu için de, donör bulunması çok zor. Biz laboratuarda yapay kornea ürettik ve patentini aldık. Tavşanlarda uygulaması oldu ancak insanlar üzerinde henüz denenmedi” şeklinde konuştu.

Bıomaten’in patentli ürünlerinden bazıları

* Yapay Menisküs: Katmanlar halinde hazırlanan mekanik gücü ve esnekliği olan bir implant tipi.
* Kompozit kemik dolgu maddeleri: Polimer, kalsiyum fosfat ve biyoaktif ajanlar içeren ve kemik iyileşmesini hızlandıran bir ürün.
* Yara örtüleri: Diyabet gibi iyileşmesi zor yaralar için bir ürün. Bu patent bir firmaya lisanslandı ve piyasada kullanıma girdi.

Devir Patent Tescil Ofisi..
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili