Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türkiyenin teknolojideki atılımı hızla artıyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2002 yılında 5 olan teknoloji geliştirme bölgesi sayısının, bugün 45 ayrı ilde 64’e ulaştığını belirterek, “Türkiye’nin teknolojideki atılımı hızla artıyor. Kuruluşu gerçekleşen 64. teknoloji geliştirme bölgemiz, Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu.” dedi.

Işık, teknoloji geliştirme bölgelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında 2001’den itibaren çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Işık, bu sayede söz konusu bölgelerin arttığını söyledi.

Fikri Işık, 2002 yılında 5 olan teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısının, bugün 45 ayrı ilde 64’e ulaştığını bildirerek, “Türkiye’nin teknolojideki atılımı hızla artıyor. Kuruluşu gerçekleşen 64. teknoloji geliştirme bölgemiz, Aydın sınırları içerisinde yer alan Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu. 2023 hedeflerine doğru ilerleyen yeni Türkiye’de bakanlık olarak her ilde en az bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulması için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Işık, söz konusu bölgelerde 3 bin 890 firma bulunduğunu ve bunlardan akademisyenlerin kurduğu ya da ortağı olduğu firma sayısının 890, yabancı veya yabancı ortaklı firma sayısının ise 177’ye ulaştığını kaydetti.

Firmalarda 40 bin 33 personelin istihdam edildiğine dikkati çeken Işık, bu kişilerin 32 bin 686’sının Ar-Ge, 2 bin 20’sinin destek ve 5 bin 327’sinin de kapsam dışı olarak görevlendirildiğini ifade etti. Bu bölgelerde şu ana kadar 19 bin 322 projenin tamamlandığının altını çizen Işık, 8 bin 387 proje üzerinde ise çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Söz konusu bölgelerde 35 milyar 511 milyon 446 bin 871 liralık satış yapıldığını vurgulayan Işık, 2,4 milyar dolarlık da ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Teknoloji geliştirme bölgelerinin fikri mülkiyet rakamlarına da değinen Işık, 627 ulusal ve uluslararası tescillenmiş patent bulunduğunu, bin 105 patent başvurusu için ise sürecin devam ettiğini anlattı.

Işık, 172 faydalı modelin tescillendiğini ve 52 faydalı model başvuru sürecinin de sürdüğünü bildirdi. Endüstriyel tasarımda da 36 tescillenmiş ve 11 başvuru süreci devam eden endüstriyel tasarım bulunduğunu belirten Işık, 90 yazılımda telif hakkı alındığını ve 7 yazılımla ilgili başvuru sürecinin sürdüğünü kaydetti.
http://www.innover.life/turkiyenin-teknolojideki-atilimi-hizla-artiyor/

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili