Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Tesla'nın tahminlerine bir yenisi ekleniyor...
Büyük dahi Nicola Tesla'nın 1898 yılında aldığı ilginç patent, adeta bugünü anlatıyormuş...

Nikola Tesla'nın kendi zamanının, hatta bu zamanın bile ilerisinde bir insan olduğu kesin. Günümüz elektronik sistemlerinde kullanılan alternatif akıma katkısının yanı sıra, ünlü mucit akıllı telefonları, televizyonu ve görünene göre insanlığın sonunu getirebileceğini düşündüğü drone'ları (insansız hava araçları) da tahmin etmişti.

8 Kasım 1898 tarihinde alınan bir patentte Tesla, buluşunun hiçbir kablo veya elektrikli iletkenlere ihtiyaç duymayacağını belirtmekte. Bunun yerine "araçları" hareket ettirmek için "toprak, su veya atmosfer aracılığı ile alınan dalgalar, itici güç veya radyasyon yaratarak" ilerleme yöntemi bulduğunu ve bunların "aktif bölge veya etkin menzil içerisinde kaldığı sürece" hedefe ulaşabileceklerini söylemekte.

Patentin verildiği sırada halen yeni olan radyo dalgaları (ilk olarak 1867'de tahmin edilerek 1890'larda iletişimde kullanılmaya başlamışlardı) bu buluşun bir parçası gibi gözükmekte. Dahası bunları "herhangi bir iletken yolunu takip etmeyen ancak boşluk içerisinde düz çizgiler halinde ilerleyen elektriksel salınımlar" olarak tanımlamaktaydı.

"Method Of And Apparatus For Controlling Mechanism of Moving Vessels or Vehicles" (Hareket eden araçlar veya gemiler için kontrol mekanizması yöntemi ve cihazı) olarak adlandırılan patent, aynı zamanda Tesla'nın drone savaşları hakkında tahminlerini de içermekte. Tesla, bu tahminlerinde drone'ların, "kesin ve sınırsız yok edicilikleri" sebebiyle ülkeler arasında barışı getireceğini söylemekte.

Bu patent ve Tesla'nın iddiaları, internetin dikkatine Matthew Schroyer tarafından geçtiğimiz hafta sunuldu ve Schroyer, gönderdiği tweet'te patentin bir de görüntüsünü yayınlamış durumda.

Her ne kadar şu anda bu seviyeye kadar ilerlemiş olmasak da, Tesla'nın drone savaşlarının potansiyelini insansız hava araçları kullanılmaya başlamadan bir asır önce görmüş olmasının önemini belirtmekte fayda var. Şimdiye kadar bu tehlikesi sebebiyle insanları barışa zorlayan bir teknolojiye en çok yaklaştığımız an ise atom bombaları olmakta ve bu bombalar sebebi ile Sovyetler Birliği ile ABD, neredeyse yarım asır boyunca birbirlerine bakmaktan başka bir şey yapamamışlardı...

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili