Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
TÜBİTAKA giden yol BİGG İTÜ Çekirdekte!
İTÜ Çekirdek’in yürüttüğü TÜBİTAK BİGG Programı yeni dönem başvuruları başladı. Geçtiğimiz dönem TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında, İstanbul’dan destek alan her iki girişimciden birini yetiştiren İTÜ Çekirdek’in, yeni dönem 1. Aşama Değerlendirmeleri için başvurular 20 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor.

TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında seçilen 17 uygulayıcı kuruluştan biri olan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi yürütücülüğünde sürdürülen BİGG | İTÜ Çekirdek programı üzerinden TÜBİTAK BİGG’e başvuran girişimciler İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına erişebiliyor. Kendi alanlarında uzman olan deneyimli kişilerden birebir mentorluk desteği alabiliyor.

TÜBİTAK BİGG’in 2015 yılı değerlendirmeleri sonucunda İTÜ Çekirdek ile programa hazırlanan 32 iş fikri, destek almaya hak kazandı Bu rakam sadece İstanbul’dan yapılan başvurularda yüzde 51,2 desteklenme başarısı ve İstanbul’dan TÜBİTAK BİGG desteği alan her iki gruptan birinin İTÜ Çekirdek’ten eğitim ve mentorluk aldığı anlamına gelmektedir.

BİGG İTÜ Çekirdek ile girişimciler İTÜ Çekirdek’in sunduğu ofis ve laboratuvar imkanlarından yararlanıyor. İTÜ Çekirdek kapsamında düzenlenen seminerlere katılarak TÜBİTAK BİGG programına özel hazırlanan İş Planı & İş Modeli eğitimlerinden faydalanıyor. Başarılı girişimciler ayrıca İTÜ Çekirdek’in her sene düzenlediği toplamda 3 milyon TL ödüllü Big Bang yarışmasına katılım hakkı elde edebiliyor. İTÜ Çekirdek Big Bang 2015 sürecine bu şekilde katılan RePG, Synesis Marina ve TRD Biotek firmaları sırasıyla 30.000, 20.000 ve 50.000 TL ile ödüllendirilmişti.

RePG: Havanın bağıl nem oranının yüzde 100 değerinin altında olmasından faydalanılarak elektriğe dayalı güç sağlayan bir elektrik jeneratörü üretiyor. Proje ile konut, sanayi ve elektrikli araçların enerji ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Synesis Marina: Ponton tipi polietilenden mamül yüzer taşıt tasarlıyor ve geliştiriyor. Proje, çıktı olarak; düşük bütçeli, bakım-onarım gerektirmeyen, darbe direnci yüksek, römorkla taşınıp denize kolayca indirilebilen, konforlu, kolay kullanımlı, imalat süresi kısa ve çevre dostu bir tekne sunmayı hedefliyor.

TRD Biotek: Sarımsak tarımının ticari olarak yapıldığı alanlarda, tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla, doku kültürü teknikleri kullanılarak ucuz ve patojenden ari sentetik tohumluk üretiyor. Proje ile ucuz ve patojen yönünden problemsiz sarımsak üretim materyali elde etmek hedefleniyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.

http://www.innover.life/tubitaka-giden-yol-bigg-itu-cekirdekten-geciyor/
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili