Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
TPE Marka Verilerini Açıkladı
Erzurum 2015 yılı marka başvuru sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesinde 4, Türkiye illeri sıralamasında ise 40’ıncı oldu. 10 marka başvurusunun kaydedildiği Erzurum, marka başvurusu bakımından, tescilin aksine son beş yılın en kötü performansını gösterdi.

OCAK DÖNEMİ
TPE 2015 Ocak dönemi iller marka başvuru dağılımını açıkladı. Ocak 2015 döneminde Erzurum’dan 10, KUDAKA istatistik Bölgesinden 14, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 24, Doğu Anadolu Bölgesinden 87, Türkiye’den ise 7 bin 94 marka başvurusu kaydedildi.

DOSİAD VERİLERİ
DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, Erzurum’un ocak aylı bazlı marka başvuru payı KUDAKA istatistik Bölgesi’nde yüzde 71,42, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 41,66, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 11,49, Türkiye’de ise yüzde 0,14’lük pay oluşturdu.

MALATYA BİRİNCİ SIRADA
Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda marka başvurusu 23 marka ile Malatya’dan kaydedildi. Bu ili 18 başvuru ile Elazığ, 17 başvuru ile Van, 10 başvuru ile Erzurum izledi. Ocak 2015 döneminde Kars’tan 4, Ağrı, Erzincan ve Ardahan illerinden 3, Bingöl’den 2, Bitlis, Hakkari, Muş, Tunceli ve Bayburt’tan 1 başvuru alındı. Iğdır’dan ise başvuru olmadı.

TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI
TPE verilerine göre Erzurum marka başvuru sayısı Türkiye illeri sıralamasında 43’üncü sırada kaldı. Marka başvurusunun en yüksek olduğu iller sırayla, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya, Konya, Adana, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Manisa, Denizli, Sakarya, Muğla, Balıkesir, Eskişehir,Hatay, Tekirdağ, Aydın, Trabzon, Samsun, Afyon, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Giresun, Karaman, Malatya, Çanakkale, Elazığ, Van, Kırklareli, Isparta, Aksaray, Mardin, Osmaniye, Çorum, Adıyaman, Rize, Batman, Bolu ve Erzurum olarak bildirildi.

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili