Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Portföyü Geniş: Teknogirişimi Ateşleyen Patent Üssü
ODTÜ TTO, 2015 sonu itibariyle 80’den fazla buluş, 200’den fazla patent başvurusu ile başarısını kanıtlıyor. Başarısı Uzak Doğu’dan Avrupa’ya uzanan buluşlarıyla katma değer oluşturan ODTÜ TTO, portföyünü gün geçtikçe geliştiriyor.

50’den fazla uluslararası patent ile farklı ülkelerde koruma sağlayan, güçlü portföyüyle değer oluşturan, 2015’teki ticarileştirme başarısıyla parmakla gösterilen ve üniversite-sanayi işbirliğini sağlam zeminlere oturtan ODTÜ TEKNOKENT bünyesindeki ODTÜ TTO, teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Üretilen akademik bilginin ticari değere dönüşmesi misyonu ile çalışan 2012 doğumlu ODTÜ TTO, patent ile korunan araştırma sonuçlarının, kâğıt üstünde kalmadan sanayideki firmalar tarafından kullanılmasını ve katma değere dönüşmesini olanaklı kılıyor.
Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Uğur Çağlı'nın verdiği bilgiye göre, üniversitede üretilen akademik bilginin ticari değere dönüşmesi için patent alınmasından, şirket kurulmasına kadar hem finansal olarak hem de yönetsel olarak tüm süreci akademisyenler adına ODTÜ TEKNOKENT yönetimi yürütüyor.

Kanser araştırmalarına yön çizecek
ODTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk Külah ve tez öğrencisi Dr. Ata Tuna Çiftlik tarafından geliştirilen ve ODTÜ TTO’ca desteklenen iki buluş, öğretim üyelerinin girişimiyle, ODTÜ TEKNOKENT’te kurulan Mikro Biyosistemler A.Ş’ye devredildi. AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında kurulan, Diffusion Capital Partners’ın Mikro Biyosistemler A.Ş.’ye yaptığı yatırımla kanser araştırmalarında çığır açacak iki buluşun geliştirme ve ticarileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Spinoff şirketlere hayat veriyor

2015 haziran ayı itibariyle TTO aracılığıyla 75 buluş destekleniyor. Bu buluşlar kapsamında 57 PCT, 48 Türkiye, 22 ABD, 20 EPO, 6 EAPO, 12 Japonya patent başvurusu ile 5 faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. Bu başvurular sonucunda 24 ulusal ve aralarında ABD, Japonya, Çin, Kanada, Rusya ve Gurcistan’ın da bulunduğu 33 uluslararası patent belgesi ile 4 faydalı model belgesi alınırken, diğer başvuruların süreçleri ise halen devam ediyor. ODTÜ TTO 2013 yılında ilk Triadic Patentini de almıştır.
TTO, akademisyenlerin buluşlarıyla ilgili Fikri Sınai Mülkiyet haklarının korunması ve buluşların ticarileştirilebilmesi için spinoff şirketler kurulmasının yanı sıra, pazar araştırmaları da yaparak ticarileştirme süreçlerine yön veriyor.

Bilgi değer kaybetmiyor
ODTÜ TTO, süreç ve buluş takibi, sanayicinin buluş üzerindeki etki ve potansiyeli üzerine çalışmalar yürütüyor. Üretilen bilgi, hiçbir değer kaybetmeden sanayi sahasında kendisine yer bulabiliyor. Bilginin sadece bilimsel yayınla sınırlı kalmamasını sağlayan ODTÜ TTO, araştırmaların devamı için kaynak yaratılması, hem akademisyene hem de araştırmanın yapıldığı üniversiteye finansal kaynak sağlanması çalışmalarıyla da hizmet sunuyor.
ODTÜ TTO, pazar araştırması yaparak, buluşların ticaret için uygun hale getirilmesi için çalışıyor. Yaptığı toplantılarda sanayicinin görüşlerine değer veren ODTÜ TTO, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayicinin buluşla ilgilenip ilgilenmediğini de kontrol ediyor. Ayrıca patent aşamasında firmalarla iletişime geçerek gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyor. 
Böylece firmaların buluşlara olan ilgileri takip edilebiliyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili