Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Pati Temizleme Cihazı, İkizlere Altın Madalya Kazandırdı
İstanbul'da yaşayan Yağmur ve Yaprak Sürmeli'nin, ölen köpeklerinin anısına evcil kedi ve köpeklerin ayak ve tuvalet temizliği için geliştirdikleri cihaz, ikiz kız kardeşleri uluslararası yarışmada altın madalyanın sahibi yaptı.

Köpekleri Peggy'nin anısını yaşatmak için "Peggymatic" adını verdikleri cihazla birçok yarışmada derece alan Sürmeli kardeşler, son olarak Türk Patent Enstitüsünce (TPE) götürüldükleri, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO) desteğiyle Güney Kore'nin başkenti Seul'de 16-19 Haziran tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda altın madalya kazandı.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden bu yıl mezun olan Yağmur Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpekleri "Peggy"i gezdirdikten sonra eve girerken pati temizliğinde problem yaşadıkları için temizliği kolay ve en hijyenik şekilde yapabilen bir cihaz almaya karar verdiklerini söyledi.

Bu işlemi yapabilecek bir ürünün piyasada bulunmadığını belirten Sürmeli, bunun üzerine evde beslenen kedi ve köpeklerin pati temizliğini yapacak bir cihaz üreterek, hem sorunu çözmeye hem de iş hayatına atılmaya karar verdiklerini kaydetti.

"Ölen köpeğimiz Peggy'nin adını verdik"

Önce notere gidip cihazın fikir tescilini yaptırdıklarını aktaran Sürmeli, "Prototip hazırlığı yaptığımız sırada köpeğimiz Peggy, geçirdiği bir operasyonun ardından hayatını kaybetti. Bu üzücü durum nedeniyle anısını yaşatmak için cihazın adını Peggymatic olarak tescil ettirdik." dedi.

Cihazı geliştirme ve ticaretini yapma konusunda, ziraat mühendisi ve zooteknist olan babalarının ticari tecrübesi ve mesleki bilgisi sayesinde daha hızlı yol aldıklarını vurgulayan Sürmeli, cihazın TPE tarafından verilen patent, marka tescili ve tasarım tescili belgelerinin yanı sıra 147 ülke için Patent İşbirliği Anlaşmasınca (PCT) verilmiş olumlu araştırma raporu bulunduğunu, ABD, Japonya ve Avrupa Birliğinden de patent belgelerini aldıklarını ifade etti.

Sürmeli, "Peggymatic" ile "TÜBİTAK Üniversite Düzeyinde Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması", "Boğaziçi Üniversitesi EnterPrize Girişimcilik Yarışması", İngiliz hükümetince düzenlenen "Great Startup" yarışması gibi ulusal ve uluslararası birçok platformda derece kazandıklarına işaret ederek, "Peggymatic, Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'na Türkiye adına katılmaya değer görülen 3 icattan biri oldu. Ürünümüz burada büyük ilgiyle karşılandı ve altın madalyayla ödüllendirildi. Ayrıca fuarın en itibarlı ödüllerinden Kore Patent Ofisi Özel Ödülü ile Makedonya Patent Ofisi Özel Ödülü'nü de almayı başardık." diye konuştu.

"Yüksek ihracat rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz"

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Yaprak Sürmeli ise Peggymatic'in, su ile fırçalayarak pati yıkama, masaj etkisi ve tuvalet sonrası temizliği ile 3 işlevi tek cihazda toplayan yenilikçi bir ürün olduğunu dile getirdi.

Kedi ve köpeklerin, kontrolsüz şekilde ev içerisinde dolaştığını, koltuk, yatak, yastık ve halı gibi insanların yaşam alanlarında yattığına dikkati çeken Sürmeli, ürünün, bu alanların temiz kalmasını sağladığını anlattı.

Sürmeli ayrıca yeni geliştirilen cihaz sayesinde, kedi ve köpeklerin, "markasız ıslak mendillerin içeriğindeki kimyasal temizleyicilerin zehir etkisinden" koruduğunu söyledi.

Kurumsal internet siteleri üzerinden ön siparişleri almaya başladıkları cihazı, çok yakında piyasada satışa sunmayı hedefledikleri bilgisini veren Sürmeli, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Cihazın patent belgelerinin alınması ve ürüne son halinin verilmesinin ardından özellikle yurt dışı distribütörlük talepleri çok arttı. Dünyada 400 milyon civarında evde beslenen köpek ve 425 milyon da kedi bulunuyor. Dünya pazarı, yüksek katma değer sağlayan, sürdürülebilir ve yüksek ihracat geliri oluşturabilecek durumda. Biz de ürünümüzle yüksek ihracat rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Öncelikle Avrupa ülkeleri ve Japonya'ya distribütörlükler vereceğiz. Yatırımcı görüşmelerimiz de devam ediyor."

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili