Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Ne Kadar Erişim O kadar Etkileşim.
Günümüz dünyasında  sosyal medyanın gücünü hala fark edememiş ülkemizin bazı büyük markaları asosyalleşme tehlikesiyle karşı karşıya. Müşteri odaklı düşünmeyi gerektiren bu pazarlama anlayışı, markanızı sosyal olmaya ve sürekli müşteri ile iletişim kurmaya yöneltmekte. Bunu yapamayan markaların ciddi manada zorluk çektiğini söylemek yanlış olmaz. Devir erişilememe devri değil, erişebilme devri. Müşteri, erişebildiği markayı benimsiyor. Dijital dünyada, yani insanların kendilerini özgür hissettikleri ortamda eğer size ulaşmalarını engellerseniz, müşterinin sizin ürününüze ulaşma isteğini de engellemiş olursunuz. Eğer markanızı insanlarla konuşturursanız, markanıza bir kişilik kazandırırsanız müşteri üzerinde olumlu etkisi daha fazla olur. Müşteri, onu dinleyen ve ona cevap veren bir markayı karşısında görünce kendisini ister istemez özel hissedecektir ve markayı benimseyecektir. Aynı zamanda, bu etkileşim, markanın müşteriler arasında virale dönüşmesini bile sağlayabilecek potansiyeldedir. Facebook’ta onların arkadaşı gibi konuşmak, Twitter’da iletişim halinde olmak ve onların retweet’ini almak markaya olumlu yansıyacaktır.
Etkileşim kurmak, aynı anda müşteri yönetimi de yapmak demektir. Bütünleşik pazarlama anlayışını benimseyen ve bu bağlamda dijital iletişimlerini oluşturan markalar stratejiyi doğru belirleyen markalardır. Diğerleri ise, konunun başında bahsedildiği üzere, asosyalleşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış ve bilinirlik-benimseme özelliğini kaybetmek üzere olanlardır. Sadece geleneksel medya mecralarını çok aktif kullanarak yukarıda bahsettiğimiz etkiyi yakalamanız beklenemez. Bugün, karşılıklı iletişimin sağlandığı sosyal mecralarda, bütçesi daha az ve geleneksel medya mecralarına göre daha etkili bir iletişim sağlanabilir. Buna örnek olarak RedBull’u verebiliriz. RedBull, dünya marka sıralamasında ilk 100’de 49.sırada yer alıyor. Dünyanın en iyi 49. markası ama televizyonda verdiği reklamlar sadece karikatür. RedBull’u bugün bu sıraya getiren, genel iletişim ve pazarlama anlayışını sürekli etkileşim kurmak olarak benimsemesidir. Dijital iletişimi ve pazarlamayı her zaman en önemli yere koyan RedBull’un, ilerleyen zamanlarda bu strateji ile kendisini her zaman daha da üst sıralara taşıyacağından hiç şüphe yoktur.
Ve Bu Bağlamda En Önemli Şey: İçerik Üretimi
Eğer hedef kitleniz ile doğru iletişim kurmak istiyorsanız, kesinlikle onlara uygun içerik üretmek için mesai harcamalısınız. Pazarlama stratejilerini ona göre belirlemeli ve doğru adımlar atmalısınız. Doğru iletişim, etkili etkileşim demektir. Etkili etkileşim müşteri ile olan bağlarınızın her zaman kuvvetli olmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda size yine, müşteri yönetimi konusunda da her zaman katma değer katacaktır. İçerik üretirken dikkat edilmesi gereken hususları hedef kitleniz belirler. Eğer hedef kitlenizi doğru analiz ettiyseniz, içerik üretmek sizin için çok zor olmayacaktır. Doğru içerik üretin ve markanızı konuşturun. İçeriğiniz kralsa, markanız da neden kral olmasın ki?
Sonuç olarak, dijital iletişim konusunda profesyonelleşmek isteyen markaların bu alanda bir departman oluşturup, uzmanlardan oluşan bir ekip kurmaları ve yine bu konuda bir danışmanlık hizmeti almaları, ya da işin tamamını yapacak bir ajansa bu işi devrederek, profesyonel destek almaları doğru bir hamle olacaktır.

Devir Patent Marka Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili