Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Markanızı büyütmeye yardımcı olacak 30 ipucu
Markanızı bir adım ileriye  taşımaya yarayacak formüller mi arıyorsunuz? İşte size bunu sağlayacak 30 kolay ama etkili ipucu ve başarılı örnek

1.Branson’ı Örnek Alın

Virgin Group kurucusu Richard Branson’ı örnek alın. Virgin Group her zaman markasını genişletmeyi tercih etmiştir. Bildiğiniz gibi sürekli yeni yatırımlarla karşımıza çıkar. Bu yatırımların en bilindikleri havayolu, otel, iletişim ve bankacılık sektörlerinde olsa da Virgin Group’un her işinin başarıya ulaştığını söylemek mümkün değil. Ancak, Branson yolunu takip ederseniz sürekli markanızı genişletmeye özen gösterecek ve başarısızlıklarınız olsa bile başarılarınızla gündemde olabilecek fırsatlar elde edeceksiniz.

2.Formüllerinizi Tüketicilerinizin İlgilerine Göre Adapte Edin
Önceleri düşündüğümüzde aspartam tüketiciler için herhangi bir sorun teşkil etmiyordu. Ancak şu anda tüketiciler aspartamı sağlıkları için bir tehdit olarak görüyorlar. PepsiCo’nun içeceklerinde aspartam kullanımını durdurduğunu söylemesi, tüketicilerini ne kadar ön plana koyduğunu ve onların negatif algıladıkları bir konuyu ne kadar dikkate aldıklarını gösteren en güzel örneklerden bir tanesi.

3.Rekabete Saldırın
Bu her zaman içinde kendi riskini taşıyan bir adım olacaktır, ancak sizi unutulmazlar arasına da katacak adımdır. Apple ve Microsoft’un birbirlerinin ürünlerine tatlı bir saldırıda bulunduğu reklam serisini hepimiz hatırlarız. Ancak eğer bu tarz bir adımda kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, tabi ki bile bile lades demeyin.

4.Partner Bulun
Başka markaların gücünü kendinize entegre edebilmek kolay olmasa da sizi daha cool yapabilecek bir adımdır. Hedef kitlenizi ortak olduğu örneklerle daha rahat bir partnerlik yapabilirsiniz. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Missoni ve Zac Posen dizaynlarının bir hareket edebilmesi.

5.Aynı Faydaları Farklı Şekillerde Sunun
Tide, evdeki lekelere karşı savaşan bir markayken, Tide Pen ise kahve severlere hızlı ve pratik bir hizmet sunma stratejisine odaklanmış durumda.

6.Diyete Girin
Kola, burgerle mükemmel gider. Kalori içermeyen diet kola ise, size daha fazla burger yemeniz için fırsat tanır.

7.Alanınızı Domine Edin
Planter fıstık hakkındaki her şeyi biliyor. Böylelikle akıllara gelen konu ise, Planter’ın fıstık ezmesinin en mükemmeli olması gerektiği oluyor.

8.İzleyicilerinize Sevdiklerini Verin
Oprah Magazin izleyicilerine Oprah’ın TV ve kitaplarında veremediği bilgileri sağlıyor.

9.Markanızın Prestijine Yatırım Yapın Ki Pahalı Olabilin
Lüks markalardan Fendi, FENDI Château Residences in Miami adıyla emlak sektörüne de adım atıyor.

10.Maskot Edinin
Kim Mr. Clean gibi sağlam ve akılda kalıcı bir maskot istemez ki? Ben isterim işin açıkçası.

11.Hispterların Peşinden Gidin
Akıllı bir marka ve fiyat stratejisiyle, Pabst Blue Ribbon kendini ucuzdan hip seviyesine yükseltmeyi başaran markalardan.

12.Yeni Bir Logo Edinin
GAP sürekli logosunu güncelleyerek tüketicilerinin dilinden anlamaya çalışıyor. Üstelik akıllıca bir stratejiyle eğer yeni logoda yolunda gitmeyen bir şeyler varsa eskisine dönerek büyük risklerden uzaklaşıyor.

13.Yeni Bir İsim Edinin
Blue Robbin Sports daha güven verici bir isim bulmak istiyordu. Sonunda, daha iyisini buldular, Nike.

14.Marka Kimliğinizi Netleştirin
Kendinize uzun vadede rahatlıkla tanınmanızı sağlayacak bir kimlik bulun. UPS ve T-Mobile herhangi bir şey okumayan birileri tarafından bile kolayca tanınabilmektedir.

15.Yeni Demografilerin Peşinden Gidin
Budweiser’ın yaptığı gibi, tamamen farklı bir şişe tasarımı ile milenial dediğimiz yeni nesli fethedebilirsiniz.

16.Uğruna Vakit Geçirilebilecek Bir Şeyler Yaratın
Go Pro, insanların sosyal medyada daha çok paylaşma ilgisini uyandıran bir ürün sundu pazara. Şu an için insanların spor, aile yaşamı ve gezi gibi anılarını dokümante edip çevreleriyle paylaşabilecekleri en iyi araçlardan bir tanesi.

17.Bir Neden Yaratın
Dove’un “Real Beauty” kampanyası, tüm dünyadan kızların kendilerini kabullenmelerine sevk ederek, zor bir işi başardı.

18.Yeni Bir Pazara Girin
Daha önce var olmadığınız bir pazara dahil olun ve yeni müşterilere oynayın. Kulağa basitmiş gibi geliyor, ancak listedekiler arasında en zor uygulanacak maddelerden bir tanesi.

19.Sadakat Programı Oluşturun
Mevcut müşterilerinizi mutlu edin. Onlara mükemmel bir hizmet ve ürün sağlayın, özel ödüller sağlayın ve böylelikle size geri dönmeleri için bir neden verin.

20.Direkt Pazarlamayı Kullanın
Ann Taylor, hedefli pazarlamayı iyi uyguladığı bir e-mail programına sahip. Bu da onu pazardan ayrıştıran bir marka yapıyor. Siz de markanızın hedef kitlesini iyi analiz edip, onlara özel fırsatları direkt pazarlamanın nimetlerini kullanarak sunabilirsiniz.

21.Yeni Bir Paket Sunun
Plum Organics, bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklar için özel yiyecek sunarak pazarı farklılaştıran ilk marka olmuştu.

22.Rekabetten Daha Çevreci Olun,
Method, hiç de hipi görünmeyen bir şekilde çevreci görünmenin yolunu buldu. Stil sahibi ve elegan paketi ile tahmin edilenin ötesinde bir çevreci anlayışla bizi karşıladı.

23.Sponsor Olun
P&G’nin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları sponsorluğu hala aklımızda. “Teşekkürler Anne” ile kalp ısıtan bir kampanyaydı ve tamamen anneleri hedeflemesiyle de başarılı bir stratejiye sahipti.

24.Alanınızda Otorite Olun
Rachel Zoe, ismini moda sektöründe uzman olarak tanıtabilmeyi başarmış kişilerden. İnsanlara ne giymeleri gerektiği konusunda çok sağlam yardımlarda bulunuyor. Ve elbette bu uzmanlığını ve otoritesini kullanarak yarattığı marka ile anında başarıyı yakalayan bir örnek olarak karşımızda duruyor.

25.Özgün Bir Marka Sesiniz Olsun
Charmin markasının #tweetfromtheseat kampanyasına bir göz atın. Marka, nasıl bir imkansınız mümkün kılabilirsinizi size gösterecektir.

26.Şirket İçi Marka Elçilerinizi Güçlendirin
REI’nin çalışanları, markanın outdoor yaşam stilini dışarıda çok iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Ürünleri hakkında çok şeyi bilirken, dışarıdan çaylakları da kendi dünyalarına dahil etmeyi ihmal etmiyorlar.

27.Marka Elçilerinizi Konuşturun
Zeki markalar, marka severlerinin onlar hakkında konuşmalarını sağlamanın bir yolunu bulur. En güzel örnek ise BMW. BMW, sosyal medyada markaya duydukları aşkı paylaşan büyük bir müşteri topluluğuna sahip.

28.Organizasyon Yapın
Yarışma ve akrobasi şovlarından oluşan Red Bull organizasyonları, markanın kimliğini tam anlamıyla yansıtmakta. Ayrıca bu organizasyonlar markaya tüketicileriyle paylaşabileceği muazzam bir içerik kaynağı da sağlamakta.

29.Referans Programı Oluşturun
Dropbox’ın referans usulü ile üyelik kabul etmesi ve bunlara bedava stok sunması, müşterilerinin arkadaşlarını ve çevrelerini de markaya katmasını sağladı.

30.Gerçekten İlgilendiğinizi Gösterin
Sektörünüzün Zappos’u olun. Müşterilerinizin ürününüzü önemsemesini sağlayın ve daha da ötesini başarın. Müşterileriniz döndüklerinde yalnız olmayacaklar, yanlarında arkadaşlarını da getireceklerdir.

Devir Patent Marka Tescil Ofisi..
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili