Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
LPG'li Araçlarda Yakıt Tüketimini Yüzde 50 Düşüren Yeni Sistem
Kahramanmaraş'ta LPG'li araçlar üzerinde araştırmalarda bulunan şirket, geliştirdiği yeni LPG sistemiyle otomobillerde yakıt tüketimini yüzde 50 düşürmeyi başardı.

Geliştirilen yeni sistem hakkında bilgi veren Dağpaş İç ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Dağ, "2006 yılında kendi ürünümüz üzerinde çalışmalara başladık. Çalışmalarımıza mekanik ve elektronik alanda devam ettik. Sonrasında ARGE'yi başarıyla tamamlayarak, seri üretime başladık. Gerekli patent ve tescilini aldığımız yeni sistemimizi otomobillerde montaja başladık" dedi.

ARACIN ENJEKTÖRÜNÜ KULLANIYOR

Yeni sıvı oto gaz sisteminin montajı yapılan otomobillerde testlerin başarıyla geçtiğini kaydeden Dağ, "Otomotiv sektöründe firmalar motor teknolojilerini geliştirerek, yüksek basınçlı direk enjeksiyon besleme sistemine geçti.

Dolayısıyla şu ana kadar bildiğimiz LPG sistemleri gaz fazlı olarak çalışmaktaydı. Yeni model araçlara uyum sağlamıyor. Daha önceki motorlarda yakıt besleme sistemi emme manifoldundan yapılmaktaydı. Yeni teknoloji motorlarda ise yakıt besleme yüksek basınçlı enjektörlerle yanma odasına piston üzerine enjekte edilmektedir. Bizim sistemimiz yeni motorlarda eş zamanlı geliştirilmiş olup, direk aracın kendi enjektör sistemini kullanarak, yanma odasına LPG beslemesi yapmaktadır" diye konuştu.

YÜZDE 50 TASARRUF

Yeni sıvı oto gaz sistemlerinin ARGE ve testlerden tam not aldığını belirten Dağ, "Üretimine başladığımız yeni sistemimiz; TSİ, TFSİ, GDİ, ECO BOOST, CGİ, SIDI modellerinde montaj yapılabiliyor. Net yüzde 50 tasarruf sağlıyor.

Bu teknoloji dünyada 4 firmada var. Türkiye'de ilk biz yaptık. Bu sayede dünya sıralamasında yerimizi aldık. Dünyada bu sistemi yapan firmaların yarı fiyatına sunduğumuz bu sistemin kurulumu 8 saat sürüyor. Sistemimiz her motor tipi için ayrı ayrı tasarlanıp, özel montajı yapılıyor. Ayrıca sıvı gaz sistemini kullanan otomobil hiçbir şekilde benzin tüketimi yapmıyor. Buda akaryakıt depolarının yedek depo olarak kullanılmasına olanak sağlıyor" dedi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili