Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Kadın Girişimciden Tüplü Sera Sobası Patenti
MERSİN'in Anamur İlçesi'nde bir tüp firmasının bayiliğini yapan girişimci Neslihan Işık, kendi projesini çizdiği ve patentini aldığı tüplü sera sobasını piyasaya sürdü.

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde bir tüp firmasının bayiliğini yapan girişimci Neslihan Işık, kendi projesini çizdiği ve patentini aldığı tüplü sera sobasını piyasaya sürdü. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nda görücüye çıkaran Işık, ürettiği soba ile özellikle muz seralarında yaşanması muhtemel don olaylarının önüne başarılı şekilde geçildiğini açıkladı. Seranın içerisi ile dışarısı arasındaki ısı farkını sağlıklı şekilde ayarlayabildiklerini kaydeden Işık, "Geçen yıl sobalarımızı tercih eden birçok üretici serasını don olayından kurtarmayı başardı. Bunun üzerine patentini de aldık. İlçede sık yaşanan elektrik kesintilerine önlem için sobalarımızı tüplü olarak geliştirdik. Dışarda ısının eksi 2 dereceye kadar düşmesine karşın tüplü sera sobası ile içerideki ısıyı 5 dereceye kadar yükseltebiliyoruz" dedi. Şu ana kadar sera sahiplerinden yoğun bir talep aldıklarını ifade eden Işık, "Sobamız özellikle muz seraları için tasarlandı. Soba ev tüpü ile çalışıyor ve 170 santigrat ısı sağlıyor. 50 litrelik tanktaki su buhar olarak seraya veriliyor. Bu buhar muzun üzerinde sıcak bir bulut oluşturarak donmayı engelliyor. Bir ev tüpü 30 saat kullanılıyor. İlçede sürekli elektirk kesintisi yaşandığı için sistemimiz alternatif bir özellik taşıyor. Tüp bitmediği sürece asla ısıtmayı durdurmuyor. Sobamız sayesinde çiftçilerin 'Elektrik kesilince ne yapacağız' kaygısı ortadan kalkıyor" diye konuştu.

Talebin yoğun şekilde geldiğini belirten Işık, önümüzdeki günlerde altyapı kurup seri üretime geçmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. 

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#patenthaber #markatescili #patenttescli #tasarımtescili #patent #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili