Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
İlkokul öğretmeni tersten çalışan roket yaptı
İlkokul öğretmeni tersten çalışan roket yaptı

Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde ilkokul öğretmenliği yapan 48 yaşındaki Celalettin Turkar, alışılmışın tersine üstten ateşlemeli ve iç darbeyle hareket eden bir roket tasarlayarak patent aldı. Buluşunu Türk Patent Enstitüsü’nün davetiyle 3-6 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı’nda tanıtacak.

Turkar, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunu. Alanında iş bulamadığı için sınıf öğretmeni olarak atanmış. 20 yıl önce vekil öğretmenken öğrencileriyle deney yaptığı sırada “iç darbe” kuralını keşfetmiş. “Fen bilgisi dersinde tüplü bir deney yapıyordum. Tüp bir anda, fizik kurallarının tersine yerinden uçtu. Sebebini bulmaya çalıştım ve sonucunda tüpün içindeki gazın iç darbeyle hızlı bir şekilde tüpü havalandırdığını keşfettim” diyor.

Buradan hareketle tasarladığı uzay mekiğine 2 yıldır patent almaya çalıştığını söyleyen Turkar, “15 gün önce Türk Patent Enstitüsü’nün onayıyla bu icadın ilk olduğu ve dünyada benzerinin olmadığı kabul edildi. Türklerin de icat yapabileceklerini kanıtladım” diye konuşuyor. Buluşu diğer roketlerden ayıran özellik, çok sayıda yakıt tankına gerek duymadan yeryüzünden uzaya çıkabilmesi ve iç darbeyle hareket etmesi. Aynı zamanda kanatçıklara gerek duymadan yönünü bulabiliyor, uzayda hızlanabiliyor, yeryüzüne daha kolay ve risksiz inebiliyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili