Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
IBM 23 Yıldır Abd Patent Listesinde İlk Sırada Yer Alıyor
IBM, 2015 yılında aldığı 7.355 patent ile yılın en çok patent alan firması oldu.

IBM mühendislerinin bilişsel bilişim ve bulut bilişim alanındaki aldıkları patent sayısı ise 2.000'i geçti.

ARMONK, New York: IBM (NYSE: IBM) 2015 yılında 7.355 adet patent alarak ABD'de yıllık en çok patent alanlar listesinde bir kez daha birinci oldu. 23 yıldır bu listenin ilk sırasında yer alan IBM'in 2015 yılı patent sonuçları şirketin çok çeşitli alanlardaki inovasyonları, bilişsel çözümleri ve bulut platformuna yaptığı yatırımların bir göstergesi oluyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan IBM Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty, "23 yıldır patent lideri olan IBM'in bu süre içerisinde ABD'de aldığı patent sayısı 88 bini aştı. IBM'in Ar-Ge'ye yaptığı yatırımlar müşterilerimizin farklı sektörlerde dönüşüme geçmelerine yardım edecek bilişsel bilişim ve bulut platformunun geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. IBM'in patent konusundaki liderliği, iş dünyasında ve toplumda ilerlemeyi teşvik etmek için en temel konulardan biri olan Ar-Ge'ye verdiğimiz önemi bir kez daha gösteriyor." dedi.

*Veriler IFI CLAIMS Patent Services tarafından sağlanmıştır.

Bilişsel bilişim ve şirketin bulut platformu ile ilgili alanlarda 2.000'den fazla patent alan IBM mühendisleri bilişsel bilişim ve yapay zeka alanlarında makinelerin, insanlarla doğal ve alışılmış yollarla etkileşim kurarken farklı veri türlerini öğrenmelerine, muhakeme etmelerine ve verimli bir şekilde işlemelerine yardımcı olabilecek yeni teknolojiler geliştirdiler.

Makinelerin duyguları anlamasına yardımcı olma: Bilişim geçmişinin çoğunda, insanların, makinelerin kurallarıyla hareket etmesi gerekiyordu, genellikle kendimizi anlaşılır kılmak için tuşlarla yazıyor veya düğmelere basıyorduk. Bilişsel çağda ise makineler bizi dinliyor ve bizimle konuşuyorlar. IBM Araştırma Birimi'nin Çin laboratuvarında çalışan bir grup bilim insanı, makinelerin, duygu yüklü sözcükleri yorumlamasına ve böylece bizimle daha doğal yollarla sohbet etmesine yardımcı olan bir sistemin patentini aldı. (Patent US9117446)

Bilgisayarların insanlardan öğrenmesine yardımcı olma: Geleneksel bilgisayarların aksine, bilişsel sistemler, deneyimlerden öğrenebiliyorlar. Bir ekip, bilgisayarların, insanlarla etkileşim kurarak dili anlamalarına yardımcı olan bir teknoloji üretti. Buradaki amaç, bilgisayarların, bir insanla mı, yoksa bir makineyle mi etkileşim kurmakta olduğunu anlamasına yardımcı olmaktı. (Patent US9146917)

IBM mühendisleri aynı zamanda IBM'in bulut platformunda gelişme sağlayacak olan inovasyonlara da odaklandı.
Bulutun daha hızlı ve daha verimli çalışmasına yardımcı olma: Bulut bilişimin bir avantajı, kaynakların dünyanın her tarafından sağlanabilmesidir. Her yerdeki kaynakları kullanabilmenize rağmen, bir bulut, kaynaklar arasındaki ve son kullanıcılar ile kaynaklar arasındaki ağ gecikmesi süresinin en aza indirilebildiği durumlarda daha verimli olarak çalışır. Bilgisayar konusunda çalışan IBM bilim insanları, kullanılabilir kaynakların bir topolojisini çıkarmak ve bunlar arasındaki ve bunlar ile son kullanıcılar arasındaki en kısa ağ rotalarını belirlemek için bir yol geliştirdiler ve bunun patentini aldılar. Kaynakların en verimli konfigürasyonu daha sonra kaynakların sağlanması sırasında kullanılabiliyor. (Patent US8972986)
İşin yapılması için dünyanın her yerinden kaynak sağlama: IBM mühendisleri, bulutun, yoğun iş yükleri için, paylaşacak ekstra kapasitesi olan diğer bulutlardan ekstra bilişim kaynağı istemeleri için bir yol geliştirdiler. Aynı zamanda, yeterli kullanılabilir kaynağa sahip olan bulutlar, yüksek profilli etkinlikler yaklaştıkça diğer bulutlara uyarı verebiliyor. Bu da süreçlerin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. (Patent US9009722)
IBM mühendisleri sektörlerde dönüşüm yapılmasına yardımcı olan inovasyonlara da odaklanıyor.

Uluslararası seyahat noktalarında etkili iletişim: Uluslararası havalimanları gibi seyahat merkezleri, farklı dilleri mümkün olduğunca hızlı ve etkili konuşan yolculara bilgi verme gereksinimi duyar. IBM mühendisleri, seyahat eden bir grup insan arasında en sık hangi dillerin konuşulduğunu algılamak için bir yol keşfettiler. Bu keşif sayesinde duyurular bu dillere çevirilebiliyor ve bu işlem en sık konuşulan dillerin sırasına göre yapılabiliyor. (Patent US9015032)
Bilgisayar ile öğrenme aracılığıyla hasta bakımını geliştirme: Bilişsel sistemler, büyük hacimli ve farklı veri kaynaklarını analiz ederken karar vermek için kullanılan akıllı öngörülerin oluşturulmasına yardımcı olacak çeşitli algoritmalar kullanıyor. Bu bilişsel sistemler, tıp profesyonellerinin, hastaları için kanıta dayalı tedavi seçeneklerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kullanılabiliyor. IBM mühendisleri; doktorların, kişiye özel tedavi seçeneklerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla belirli tıbbi kategorilere dayalı olan algoritmaları belirleyen bir buluş için patent aldılar. (Patent US9171478)
IBM'in 2015 patent skorunda 50 eyalette ve bölgede, 46 ülkede bulunan 8.500'den fazla IBM çalışanının emeğibulunuyor. ABD dışında yaşayan IBM mühendisleri, şirketin 2015 patentlerinin yüzde 36'sından fazlasına katkıda bulunuyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili