Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Huawei Uluslararası Patent Başvurularında Lider Oldu
Huawei, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün (The World Intellectual Property Organization – WIPO) 16 Mart’ta yayınladığı ve 2015’in ikinci yarısında en çok patent başvurusu yapan global şirketlerin açıklandığı listede lider oldu. Huawei toplamda 3898 patent başvurusuyla Qualcomm, Samsung, Sony ve HP gibi markaları geride bırakmayı başardı.

Huawei birinci oldu
WIPO gelen başvuruları Uluslararası Patent İşbirliği Anlaşması (Patent Cooperation Treaty – PCT) standartlarına göre değerlendirirken, gerçekleştirilen patent anlaşmaları bahsi geçen ürünlere ve tasarımlara 148 ülkede patent koruması sağlıyor. PCT kapsamındaki uluslararası patent başvuruları 2015 yılında yüzde 1,7’lik artışla 218.000’e ulaşarak yıl bazında bir rekora da imza atılmış oldu. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Francis Gurry, “Özellikle endüstriyel tasarım alanındaki uluslararası patent başvuruları, şirketlerin inovatif ürünler ortaya koyma noktasında geldikleri noktanın da önemli bir göstergesi niteliğinde.” dedi.
Ek olarak, Uluslararası Patent Örgütü Huawei’nin Avrupa Patent Ofisi’ne (EPO) başvuru yapan markalar arasında da dördüncü sıraya yükseldiğini açıkladı. Huawei, Avrupa Patent Ofisi’ne 2015 yılında toplamda 1953 başvuru gerçekleştirdi. Dijital iletişim sektörü ise iki yıl üst üste 1197 patent başvurusuyla diğer endüstriler karşısında açık ara farkla önde olmayı sürdürdü.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili