Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Htc firmasının başı patent ihlalleriyle dertte

Darbe Üstüne Darbe Yiyen HTC' İçin Zor Günler Kapıda

 Akıllı telefon piyasasında boy göstermek isteyen HTC, One A9 modeliyle teknoloji meraklıların gözdesi oldu. HTCOne A9 son aylarda yüksek satış rakamları ile yüz güldürdü.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, satış rakamlarını düzeltmek için son ürünü olan One A9 cihazına çok güveniyordu. Beklenen olduOne A9 son aylarda satış rakamlarıyla yüzleri güldürdü ve şirket içinde satış rakamlarında rakora koşuyordu.  HTC’de işler yolunda gidiyor derken kötü haber Almanya’dan geldi. Almaya’ da HTC’ye karşı patent hakları davası açıldı.

Almanya’da AcaciaResearchGroup, HTC firması patent ihlali yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Açılan davada satışların durdurulması istemi var. Hazır satışlar iyi giderken HTC cephesinde şok yaşandı. Şimdi Almanya’da hukuksal bir mağlubiyet söz konusu.

AcaciaResearchGroup,27 Kasım tarihinde açtığı davada HTC patent ihlali yaptığı iddia ediliyor. Davaya konu olan patentin ne olduğu şu an saklanıyor. Dava, HTC aleyhine sonuçlanırsa ya patent hakkını ödeyecek ya da telefon satışlarının yasaklanmasına neden olacak. Her iki ihtimalde firma için mali bir külfet getirecek. Firma patent haklarını öderse satışlara devam edecek.

Devir Patent Marka Tescil Ofisi...

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili