Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Havayla Çalıştığını Öne Sürdüğü Motoru İçin Patent Almak İstiyor
Manisalı marangoz Hasan Hüseyin Toğan, benzin ya da mazot yerine havayla çalışan tasaruflu motor ürettiğini öne sürerek, patent başvurusunda bulundu.

Manisa'da ilkokul mezunu marangoz Hasan Hüseyin Toğan, atık malzemelerden, havayı çarpıştırarak güç üreten ve tüm silindirli motorlara uyumlu olarak takılabilen motor icat ettiğini iddia etti. Baba mesleği olan marangozluğa 13 yaşında başlayan Hasan Hüseyin Toğan, ekipman parası olmaması sebebiyle atölyesini kendi tasarladığı aletlerle kurduğunu anlattı. Boyama, torna makinesi ile matkap gibi birçok aleti hurda parçalarından oluşturan Toğan, son olarak benzin ya da mazot yerine havayla güç üreten ve tüm silindirli motorlara uyumlu çalışabilen motor hazırladı. 3 yıllık çalışma sonucu ürettiği motoru Celal Bayar Üniversitesi Sanayi İşbirliği Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (ÜSİTEM) götüren Toğan, aldığı olumlu raporun ardından patent başvurusunda bulundu.

DESTEK İSTEDİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek beklediğini söyleyen Toğan, şöyle dedi:

"Havayla çarpışma motorunu yaklaşık 3 yıllık çalışma sonucunda metal, demir gibi hurda parçaları kullanarak hazırladım. Krank vasıtası ile çalışan bu motor için patent başvurusunda bulunmadan önce Celal Bayar Üniversitesi'nden 'olumludur' raporu aldım.

Krank vasıtası olduğu sürece gemi, tarım makinesi, jeneratör ve çok sayıda araçta kullanabileceğimi söylediler. Ancak bu yaptığım çalışmalar için devlet tarafından maddi ve manevi hiçbir destek alamadım. Patent başvurusunda bulunalı 8 ay oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın benim ile ilgilenmemesine çok üzüldüm. Bu makinenin işe yaramasını ve kullanılmasını isterdim. Projemin destek verilerek daha da geliştirilmesini istiyorum."

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili