Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Giresun fındığı diğer fındıklardan ayrılacak
"Giresun Kalite Tombul Fındığı'nın Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmesi, diğer fındık çeşitlerinin aynı isim altında satılmasının önüne geçecek."

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun Kalite Tombul Fındığı'nın Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescil edildiğini belirterek, "Tüketici hassasiyet gösterdiği sürece başka bir fındığın Giresun kalite adı altında satılabilmesi mümkün olmayacak" dedi.
 
Bayraktar yaptığı açıklamada, Giresun Kalite Tombul Fındığı'nın dünyada eşi benzeri bulunmayan bir aromaya sahip olduğunu söyledi.Bu fındık çeşidinin Giresun'a özgü olduğunu dile getiren Bayraktar, "Bu, Giresun bölgesinde, belki bir miktar da Beşikdüzü, Vakfıkebir, Perşembe bölgesinde yetişen fındığın adıdır. Ürün artık coğrafi işarete sahiptir ve FİSKOBİRLİK adına tescillenmiştir" diye konuştu.
 
Bazı fındıkların, Giresun Kalite Tombul Fındığı adı altında piyasaya sürüldüğünü anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:
 
"Bundan sonra tüketici tükettiği ürünün hakikaten Giresun kalite mi Giresun bölgesine mi ait olduğunu araştırmak isterse bu ürünün menşeine kadar inecek. Giresun kalite diye satılan fındık hakikaten Giresun kaliteyse bunu Giresun'un A mahallesinde, B köyünde hangi şahsın bahçesinden çıktığına da ulaşılmış olacak. Ürünün pazarlanması konusunda da çok önemli bir hadise bu."
 
Lütfi Bayraktar, Giresun Kalite Tombul Fındığı'nın sektör açısından özel konuma sahip olduğunu belirterek, "Bu anlamda fiyat açısından bir farkı var Giresun kalitenin. Dolayısıyla 2000-2001 yıllarında coğrafi işaret anlamında belge alınmış, bunu tescillemek bize düşmüş. Yaklaşık 15 yıllık süreç. Bundan böyle tüketici hassasiyet gösterdiği sürece başka bir fındığın Giresun kalite adı altında satılabilmesi mümkün olmayacak. Dolayısıyla bu da Giresun kalite fındığa, mutlaka değer anlamında katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Bayraktar, vatandaşların, Giresun Kalite Tombul Fındığı adı altında başka bir çeşit satıldığını fark etmesi durumda mutlaka öncelikle FİSKOBİRLİK'e, daha sonra o bölgedeki ilgililere başvurmasını istedi.
 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan ise Giresun yöresine has tombul fındığın dünya genelinde bir marka oluşturduğunu belirtti. bu fındığın tescil edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Karan, "Dünyada ve ülkemizde bakıldığında market ve kuruyemişlerde çerezlik olarak satılan fındık Giresun kalite tombul fındıktır. Giresun kalite fındığın tescil edilmesi değerine değer katmıştır. Bu da üreticimiz adına gurur vericidir. Tescillenmesine vesile olan FİSKOBİRLİK'e üreticilerimiz adına teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili