Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
GTO ile TPE Arasında İşbirliği Protokolü
Gebze Ticaret Odası (GTO) ile Türk Patent Enstitüsü (TPE) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 
İmza töreninde konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, bir süredir TPE ile gerçekleştirdikleri görüşmeler neticesinde oda bünyesinde Bilgi Doküman Birimi kurulmasına karar verildiğini söyledi. 
Üretime yönelik faaliyetlerde yeni buluşların şirketler için önemli olduğunu dile getiren Çiler, bu işbirliği sayesinde Ar-Ge çalışması yapan kişi, kurum veya kuruluşların sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmesinin ve ulusal ve uluslararası mevzuat ve yayınlara ulaşabilmelerinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Çiler, buluşların üzerinde hak sahibi olmanın ticari faaliyetlerde büyük avantajlar sağladığını vurgulayarak, "Ürünün patentini aldığınız zaman sadece kendiniz satabilir ya da lisansını vererek gelir elde edebilirsiniz. Bu önemli bir detay olup, üretime yönelik faaliyet gösteren bir işletme için hem ayrıcalık, hem de ekonomik yönden gelir sağlayacak bir unsurdur" diye konuştu.
TPE Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşar ise patent sisteminin gelişmeleri tescilleyen ve belli bir süre imtiyaz sağlayan önemli bir belge olduğunu dile getirdi. 
Patentle faydalı modelin birbirinden farklı olduğuna dikkati çeken Yaşar, tasarım yaparak üretim gerçekleştiren sanayicinin, sadece üretime yönelik faaliyet gerçekleştiren sanayiciden her zaman daha karlı olacağını sözlerine ekledi.

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili