Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
GOOGLE PATENT TRÖLLERİNE SAVAŞ AÇTI
GOOGLE PATENT TRÖLLERİNE SAVAŞ AÇTI....

Patent trolleri zor durumdaki şirketlerden aldıkları patentlerle ellerinde bir portföy oluşturuyorlar. Patent fırsatçısı bu trol kuruluşlar açtıkları davalarla bir şeyler üretme hedefindeki şirketlere önemli maddi zararlar veriyorlar.
Google, geçtiğimiz günlerde resmi blogundan bir bildiri yayınlayarak patent trollüğünün teknolojinin gelişimine engel olduğuna dikkati çekerek bir Patent Marketi açacağını duyurdu. Şirketlerin adil rekabet koşullarında ürün haklarını korumak için başvurdukları patent sistemi, Google tarafından da güvence altına alınacak. Google’ın yanı sıra Blackberry, EarthLink, Red Hat gibi şirketler de patent trollerine karşı savaş veriyorlar.
Sistem patenti alınan buluşların patent bilgilerinin Google üzerinde de tescillenerek yatırımcı ve üreticiler tarafından kanuni yoldan satın alınmasına olanak tanıyacak.
Şimdilik deneysel olarak açılacak bu patent satış noktası ABD’de 8 ile 22 Mayıs arasında denenecek. Bu portalde patent sahipleri ilgili patent satın alıcılarıyla bire bir iletişimde bulanabilecek ve ürün patentinin fiyatını açık artırmaya sunabilecekler.

Devir Patent Haber.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili