Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Ford'dan patent başvurusu yapan çalışanlarına ödül
İnovasyon, Ar-Ge ve Fikri Haklar Yönetimine verdiği önemle çalışanlarının patent başvurularını destekleyen Ford Otosan, 2015'te Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunan çalışanlarını ödüllendirdi.
Ford Otosan açıklamasına göre son 13 yılda toplam 754 patent ve faydalı model başvurusu ile 264 patent tescil belgesi alan şirket, 2015 yılında Türk Patent Enstitüsüne patent başvurusu yapan 305 çalışanına ödül verdi.

Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı William Periam, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan, Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tarık Yüksel ile Ford Otosan çalışanları katıldı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk "Fikri Haklar Stratejisini" oluşturan Koç Topluluğunun ardından, ikinci özel sektör kuruluşu olarak Ford Otosan'ın da Fikri Haklar Stratejisini oluşturduğunu anımsattı.

Türk otomotiv sektörünün Ar-Ge öncüsü olarak, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını sürdürülebilir büyümelerinin vazgeçilmezi olarak gördüklerini aktaran Yenigün, kuruluşlarından bu yana Ar-Ge yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini ve kurum içinde yenilikçi fikirleri desteklediklerini dile getirdi.

Yenigün, bu çalışmalarıyla birlikte 100 Yıllık Sanayi Şirketi olma hedeflerine her geçen yıl daha da güçlenerek ilerlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"2015 yılında Ford Otosan olarak 305 çalışanımız tarafından geliştirilen 142 yeni patent başvurusunda bulunduk ve 31 adet patent tescil belgesi almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye otomotiv endüstrisine ve Ford Otosan'ın gelişimine verdikleri destek için başta TÜBİTAK olmak üzere, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın ilgili tüm birimlerine teşekkür ediyorum."
Devir Patent Tescil Ofisi.

- 13 yılda 264 patent başvurusu tescillendi

Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş ise Türkiye'nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonları doğrultusunda çalışanların inovatif bakış açısı ile geliştirdikleri her türlü fikri faaliyet ve teknik geliştirmeleri desteklediklerini bildirdi.

İnovasyonun şirket kültürlerinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu aktaran Ateş, ortak akılla yaptıkları bu çalışmaların her anında katkıda bulunan çalışanlarıyla ileriye doğru "sen varsan gelecek bizim" mottosuyla yürüdüklerini dile getirdi.

Ateş, "Şirketimizin geleceğini tasarlamak, yeni büyüme imkanları yaratmak için kurum içi girişimcilere fikirlerini sunma, olgunlaştırma ve projelendirme olanağını sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini de kullandı.

Bugüne kadar 754 patent başvurusu yapan Ford Otosan, 2015 yılında 31 patentinin de tescilini gerçekleştirdi. Şirket böylece 13 yılda toplam 264 patent başvurusunu tescillemiş oldu.

Açıklamada Ford Otosan Fikri Haklar Stratejisi ile ilgili ise şunlar yer aldı:

"Ar-Ge ve fikri haklar ilişkisini güçlendirip, yaratıcılığı ve yenilikçiliği artıran Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde gelecek teknolojileri öngörmek ve uygulamaya geçirerek sektörde öncü olmak; rakiplerin fikri haklarını ihlal etmeden yeni teknolojilerimizi koruyarak sektörde fark yaratmak; ürün geliştirme ve Ar-Ge hedeflerimize uyumlu biçimde değerli fikri haklar portföyünü genişletmek; uluslararası fikri haklar izleme ve ihlal takibini benimseyerek yenilikleri izlemek ve iş hedeflerine uyumlu fikri haklar portföy yönetim sistemi oluşturmak ve lisans geliri elde etmek."

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili