Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Elektrik Kesilse de Artık Kombiler Çalışacak
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ndeki milli teknoloji geliştirme çalışmalarında yeni bir başarıya ulaşıldı.
Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Selim Solmaz ve Makine Mühendisliği doktora öğrencisi Yunus Kaynar, kombi gibi ısı kazanlarının elektrik kesintileri sırasında devre dışı kalma sorununa son veren yeniliğe imza attı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dünyada bir ilk olduğu öne sürülen ve patenti alınan buluşu, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında destekledi. Doç.Dr. Solmaz, Gediz Üniversitesi’nde geliştirilen yüzde 100 yerli teknolojinin doğalgaz, LPG, kömür ve fuel oil ile çalışan tüm ısı kazanlarında uygulanabileceğini açıkladı. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiştir.
KAZANLAR KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
"Bu soruna kalıcı bir çözüm aradık ve yakıtın kombide yanması sırasında oluşan ısıdan elektrik ürettik. Böylece bu kazanlar kendi elektriğini kendileri elde edecek, dışarıdan elektriğe ihtiyacı artık kalmayacak. En fazla yüzde 20 maliyet artışı getirecek teknoloji, bu cihazların kesintisiz çalışmasını sağlarken elektrik tüketimini de ortadan kaldırarak tasarruf ettirecek."
Devir Patent Tescil Ofisi
JENERATÖR GİBİ DE ÇALIŞACAK
Aynı zamanda matematik öğretmeni Yunus Kaynar, yeni teknolojiyle kombi ve diğer ısı kazanlarının birer jeneratör görevi de göreceğini ifade etti. Kaynar, özellikle binaların merkezi ısıtma sistemlerindeki büyük kazanların kesinti halinde diğer cihazlara elektrik sağlayabileceğini belirtip şöyle konuştu:
"Büyük kalorifer kazanlarında daha yüksek ısıya ulaşıldığı için cihazın ihtiyacının üstünde elektrik elde edilecek. Bu enerji, kesinti olduğunda binanın merkezi aydınlatması, asansörün kesintisiz çalışması için kullanılabilecek. Yine ev tipi kombiler de ürettikleri elektrikle küçük ev aletlerini çalıştırabilecek. Doğalgaz ve diğer yakıtların tüketiminde artışa neden olmayacak teknolojimiz, bu alanda yapılan diğer çalışmalara göre birçok üstün özellik barındırıyor.
Devir Patent Tescil Ofisi
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili