Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Dünyada ilk kez felçli hasta çiple hareket etti
Gelişen teknoloji hayatımızın her yerine giriyor işlerimizi kolaylaştırıp pratikleştiriyor. Bizlere keyifli zaman geçirtiyor ve böylece ihtiyacımız olan şeylere çok hızlı bir şekilde kavuşurken bir yandan eğleniyor oluyoruz. Fakat son geliştirilen sistemler bunu farklı bir boyuta taşıyor ve artık sağlığımızla ilgili konuları da tıbbın elinden alarak işlevsel ve pratik bir şekilde sunuyor.
Robotların sağlığımızla ilgilenmesine, cerrahi robotların geliştirilmesiyle operasyonların daha verimli geçmesine ve daha iyi sonuçlar vermesine alışmıştık. Daha sonra teknolojinin son hediyesi çipler konusunu incelemeye aldık. Organ-on-a-Chip adlı sistemle Hayvan testlerinin yerini artık bu çipler alacaktı. İnsan fizyolojisini mimik eden, organ hücrelerinin çipler üzerine yerleştirilmesi ve çip üzerinde büyüyerek organ dokusu oluşturmasıyla oluşturulan bu sistemler sayesinde ilaç ve kozmetik sektörü için hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen farmakolojik ve toksikolojik testler ve klinik denemeler artık çipler üzerinde gerçekleştirilebilecekti.
Şimdi de bunun gerçekleşmiş, her iki kolu ve her iki bacağı felçli bir kişinin tekrar hareket edebileceğine şahit olduk. Evet, dünyada ilk kez bir felçli hasta beynine yerleştirilen çip sayesinde parmaklarını yeniden oynatabildi. ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan 24 yaşındaki Ian Burkhart adlı hasta her iki kolu ve bacağını kullanamayan felç hastasıydı. Yerleştirilen çip sayesinde parmaklarını oynatmaya başlayan Burkhart hatta bilgisayar oyunu olarak tasarlanan gitarı da çalabildi.
Her iki kolu ve bacağını kullanamayan felç hastası 24 yaşındaki Ian Burkhart, dünyada ilk kez beynine takılan çip sayesinde parmaklarını oynatmakla kalmadı, bilgisayar oyunu olarak tasarlanan gitarı da çalabildi.
Burkhart’a yerleştirilen çip beyin sinyallerini okuyabiliyor. Sinyaller bir bilgisayar tarafından okunuyor ve hareket kabiliyeti sağlayabilmek için kasları elektrikle uyarıyor. Araştırmacılar bu teknolojinin felç geçiren veya beyninde hasar oluşan milyonlarca kişiye yardımcı olacağını umuyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
http://www.innover.life/dunyada-ilk-kez-felcli-hasta-ciple-hareket-etti/
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili