Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Bursa savunma ve havacılık sanayiinden ihracat atağı
Bursa, kümelenme sayesinde savunma ve havacılık sanayiinde yılın ilk 3 ayında yüzde 224, ilk 4 ayı itibarıyla ise yüzde 194 oranında ihracat artışı yakaladı. Sektörde Türkiye’nin son bir yılda yakaladığı ihracat artışı ise yüzde 8 olarak gerçekleşti.

Bursa’nın savunma ve havacılık sanayii ihracatı 1 Ocak-30 Nisan 2016 tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 224,04 artış kaydederken, 1 Ocak-31 Mayıs tarihlerinde bu oran yüzde 194,40 olarak gerçekleşti. Üretimden eğitime ve bunları destekleyecek yapılara kadar dört koldan çalışmaların yürütüldüğü Bursa’da hedefler doğrultusunda hergün yeni bir adım daha atılıyor. 

Bursa’da uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörlerde söz sahibi olmak amacıyla yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarına göre, Bursa savunma ve havacılık sanayii ihracatı 1 Ocak-30 Nisan 2016 tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 224,04 artış kaydederek, 1 milyon 147 bin dolara ulaştı. 1 Ocak-31 Mayıs tarihlerinde ise bu oran yüzde 194,40 artış ile 1 milyon 256 bin dolar şeklinde gerçekleşti. Türkiye’nin sektörel bazda ihracat rakamları ise aynı dönemde yüzde 17,8 oranında artarken, son 12 aylık dönemdeki değişim yüzde 8,3 artış şeklinde oldu. Bursa’nın savunma ve havacılık sektörleri ihracatında Türkiye’nin üstünde bir ivmeyle büyümesinde üç yıl önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde kurulan Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi de etkili oldu. Üye sayısının 94’e ulaştığı UHS Kümelenmesi’ndeki firmalar, bugün Altay tankının gövdesini işliyor; Boeing, Türk Hava Kuvvetleri ve TAI’ye üretim yapıyor, ayrıca kalıp-fikstür gibi parçaların üretimlerini gerçekleştiriliyor. Bursalı firmaların, Türkiye’nin ABD’li SNC ile yaptığı anlaşma kapsamında hayata geçirilmesi planlanan yolcu uçağı üretiminde de yer alması bekleniyor. 

Havacılık sektöründe heyecan verici satın alma

Son olarak Gökçen Şirketler Grubu’nun amiral gemisi B-Plas, Alman Aquila’yı satın alarak havacılık sektörüne girdi. Aquila şirketinin ürettiği iki kişilik uçaklar Avrupa’da eğitim ve touring uçağı olarak tanınıyor. B-Plas, başka modeller ve okullardan gelen talepler doğrultusunda 130 beygirlik turbo versiyonu için de çalışmalara başladı. Güvenlik paraşütü ve 4 kişilik uçak geliştirmelerine de başlanması hedefleniyor.

Zırhlı araç ve helikopter koltuklarını yüzde 100 yerli üretecek

Bursa merkezli Yepsan Grup bünyesinde Başkent OSB’de konuşlandırılan Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık, zırhlı araç ve helikopter koltuğu için Almanya’da yerleşik Autoflug ve Fischer firmalarıyla iki ayrı stratejik ortaklığa imza attı. Yıllara sari olmak üzere yüzde 100 yerli üretim yapılacak. Yepsan, ülkemizde üretilecek hava uzay araç ve gereçlerine ait iniş takımlarının sistem bazında yüzde 100 yerli olacak şekilde üretilmesine yönelik ön çalışmalarını da tamamladı. 2020-2021 yıllarında 100 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşmayı hedefleyen Yepsan, savunma sanayisinde geçen yıl üç kat büyüdü. 

46 derecelik dönüş açısını 80 dereceye çıkardı

May Fren Sistemleri, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları neticesinde son olarak önden çekişli araçlarda sağlanan 46 derecelik dönüş açısını 80 dereceye çıkaran bir ürün icat etti. Türkiye’de patentini aldığı bu ürünün dünya için de incelemeli patent başvurusunda bulundu. Tekerleğin kullanıldığı tüm alanlara yayılmayı planlayan firma, ilk etapta iş makineleri ve traktör imalatı ile askeri araçları hedefliyor. Ürünü pazar araştırmasının ardından savunma sanayine de sunacak. Talep doğrultusunda ihracata da başlatacak.
Özel ve yüksek mukavemetli somun ve cıvataları üretecek
Bu yıl yatırımını realize ederek somun ve cıvata üretimine ZCF markası adı altında başlayan Topbaş Group, standart ürünlerin yanı sıra özel üretimlere yoğunlaştı. Her çeşit sıcak ve soğuk cıvata ve somun üretme kapasitesine sahip olan ZCF, öncelikle otomotiv ve inşaat  sanayine üretim yapmayı hedefliyor. ZCF’nin ileri vadede hedefi ise başta savunma sanayi olmak üzere demiryolu, gemi inşa sektörü, rüzgar, hidrolik elektrik gibi enerji santralleri kullanımına yönelik olarak sıcak dövme yöntemiyle yapılması gereken özel ve yüksek mukavemetli somun ve cıvataları üretmek. 
Tank ve askeri araç parçası üretimi gerçekleştiriyor
Ünver Group, otomotiv sektörünün yanı sıra savunma sanayisine yönelik de hizmet veriyor. Otokar ve FNSS vasıtasıyla tank ve askeri araç parçaları üretimi gerçekleştiren Ünver’in, Otokar’ın ürettiği milli tank Altay’da da parçası bulunuyor. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili