Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Buluşçularımız Kore'den Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalarla Döndü
16–19 Haziran 2016 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilen  2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarında buluşçularımız, bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya kazandılar.

Fuara “Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı” buluşu ile katılan Yağmur SÜRMELİ & Yaprak SÜRMELİ Altın Madalya ve Kore Patent Ofisi Özel Ödülü,

“Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre” buluşu ile katılan Prof. Dr. Tuğba TUNALI AKBAY Gümüş Madalya,

“Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi” buluşu ile katılan Şebnem ÖZEN Bronz Madalya ile ödüllendirildi.

Fuarda tanıtılan buluşçularımızın buluşları şöyle: 

“Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı” Bu buluş, evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazıdır. Özelliği, dış gövde şarj ünitesi, motor, temiz su kabı, temiz su pompası, dolum tapası, temiz su borusu, dikey fırça, yatay fırça, iç gövde, pülverizasyon başlıkları, tuvalet sonrası temizliği aparatı, açma ve kapama düğmesi, şarjlı pil ünitesi, aktarım dişlisi, pülverizasyon çemberi ve pülverizasyon çemberindeki pülverizasyon başlıkları için temiz su borularından oluşmasıdır.

 “Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre”      Bu buluş, anne sütüne geçen ve bebeğin sağlığını tehdit eden her türlü gıda katkı maddesi, tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklanan zararlı kimyasallar, aflatoksinler, alkol, ilaçlar ve tarım ilaçları ile bunların yıkım ürünlerini süzebilen filtreler ile ilgilidir. Anne sağdığı sütünü spesifik filtreden geçirip bebek için zararlı maddelerin filtrede tutunmasını sağlayacaktır. Böylece istenmeyen zararlı madde sütten uzaklaştırmış olacak ve bebek sağlıklı beslenecektir. 

 “Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi” Buluş, kozmetik sektörü ile ilgilidir. Tüm kozmetik ürünlerinde su yerine kullanılabilmektedir. Buluşun yenileyici karakteristiği dahil edildiği her formülün performansını en üst düzeye çıkarmaktadır. Buluş, doğası gereği distile su üzerine kurulu her türlü kozmetik üründe yer alabilmektedir. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili