Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Bu Kez Apple Patent Davasını Kazandı
Apple’ın akıllı telefon ve tabletleri kadar yazılımlarıyla da ön plana çıkmaya başladığını da söylemek gerekiyor. Hem yazılım hem de donanım konusunda birçok yenilik sunan Apple’ın son dönemde ise patent konusunda bazı sıkıntılar yaşamaya başladığını da söylemek gerekiyor. Özellikle yeni seri akıllı telefonlar için alınan patentlerde Apple’ın epey bir girişimde bulunduğunu da biliyoruz. iPhone 7 telefonları ile beraber artan patentlerin de artık Apple’a konu olmaya başladığını da söylemek gerekiyor. Zira artık Apple teknoloji ürünleri kadar patent davalarıyla da gündemde. İlk olarak Apple’a patent davaları açılırken şimdilerde ise Apple davalar açmaya başladı.
Bu kez ise Samsung’a karşı yeni bir patent davası gündeme geldi. Daha önce Apple’a patent konusunda dava açan ve davayı kazanan Samsung’un davayı kazandığının belirtilmesinin hemen ardından ise şimdi de Apple’ın karşı bir dava açtığı da ortaya çıktı. Samsung ve Apple arasında yaşanan patent polemiğine bir yenisini daha ekleyen Apple’ın şimdi ise Samsung’a S serisi akıllı telefonlar için dava açtığı da ortaya çıktı.
S serisi akıllı telefonlarda kullanılan teknolojilerinde kendi patentlerinin bulunduğunu belirten Apple, söz konusu dava ile beraber bu kez Samsung’a ağır bir ceza ödettirmeye hazırlanıyor. Zira açıklanan karar ile beraber Apple’ın davayı kazandığı ve Samsung’un da ceza miktarı olarak 120 milyon dolar ceza ödemesi de belirtildi. Henüz karar onaylanmamış olsa da Samsung’un Apple’a 120 milyon dolar gibi bir ceza ödeyeceğinin açıklanması bile Apple’ın patent konusunda bir kez daha gündem olmasına neden oldu.
Henüz konu hakkında ise ne Apple cephesinden ne de Samsung cephesinden bir açıklama gelmedi. Fakat 120 milyon gibi dev bir rakamlar sonuçlanması beklenen davanın Apple ile Samsung’u bir kez daha karşı karşıya getireceği kesin. Öyle ki Apple’ın sadece Samsung ile değil bunun dışında daha birçok akıllı telefon markasıyla daha patent davalarının olması da Apple’ın patent konusunda bir adım öne çıkmasına devam edeceğini de gösteriyor.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#patenthaber #markatescili #patenttescili 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili