Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Başarılı Akademisyenler Ödüllerini Aldı
HASAN Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla ‘Akademik Ödül Töreni’ düzenledi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine Gaziantep protokol üyeleri, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, HKÜ Rektörü Prod. Dr. Taner Yılmaz, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, HKÜ Akademik Personel ve öğrencilerin katılımlarıyla başlayan programda, ödül heyecanı yaşandı.
Program kapsamında, 2015 akademik yılında gerçekleştirdikleri, bilimsel çalışmalarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil eden akademisyenler için, “Akademik Ödül Töreni” ödüller sahiplerini buldu. Gaziantep’in, bölgenin ve ülkenin eğitimine kalite katmayı ve akademisyenler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen “Akademik Ödül Töreni”ne ilgi yoğun oldu.
2015 Akademik yılında gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil eden, Gaziantep’in, bölgenin ve ülkenin eğitimine kalite katmayı hedefleyen ve akademisyenler arasında farkındalık oluşturmayı planlayan Akademik Ödül Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından piyano dinletisi ile başladı.
“YENILIKÇI VE GIRIŞIMCI OLMAK, YAYIN, PROJE VE PATENT ÜRETMEKTEN GEÇER”
Akademik Ödül Töreninde açılış konuşması yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “bugün burada 2015 yılında akademik başarıları ile üniversitemizi temsil eden akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bilindiği gibi ülkemizdeki üniversite sayısı 200’e ulaşmıştır. Bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı bir yüksek öğretim ortamında pro-aktif bir yaklaşım göstermeyen üniversitelerin orta ve uzun vadede sürdürülebirliğini sağlaması mümkün değildir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi yenilikçi ve girişimci olmak zorundadır. Bunun göstergesi ise yayın, proje ve patent üretmekten geçer. Günümüzde bunlar da yeterli olmayıp, bütün bu faaliyetlerin ticarileşmesi oldukça önemlidir. Yani öğretim üyelerinin ve öğrencilerin şirketler kurması üniversitelerin bununla ilgili uygun ekosistemi oluşturması gerekmektedir. Üniversiteler çeşitli indeksler tarafından taranmakta ve sıralanmaktadır. Bunlardan URAP (ODTÜ), Yenilikçi ve Girişimci Üniversite İndeksi (TÜBİTAK) ve WEBOMETRICS (İspanya) sayılabilir. Bu indekslerde görünür olmak ve üst sıralarda yer almak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir hamle yapmıştır. Yılında ilk kez TÜBİTAK projesi alınmış olup, 2015 yılında ise 6’sı TÜBİTAK olmak üzere toplam 11 projemiz kabul edilmiştir. İlk defa 2014 yılında, 7 patent başvurusu yapılmış, 6 tane kuluçka şirketi faaliyete geçmiştir. 2015 yılında ise 23 patent başvurusu yapılarak önemli bir hamle yapılmıştır. Bugün burada bilimsel yayınları ile üniversitemizin ismini duyuran yaptıkları projelerle üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunan akademik personele ödüllerini veriyoruz. Hepsine üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“İLK KEZ AKADEMIK ÇALIŞMALARA KATKI SUNAN ÖĞRENCİLERİMİZİ DE ÖDÜLLENDİRİYORUZ"
Rektör Yılmaz’ın ardından açılış konuşmasını yapan HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise “Bilime ve akademik çalışmalara katkı sağlayan değerli akademisyenlerimizin azimli ve gayretli çalışmalarıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak önce bölgemiz ve ülkemizde, sonra da uluslararası alanda tanınmış üniversiteler arasında yer alma noktasında yolumuza devam ettiğimizi belirtmek isterim. Hepimizin bildiği gibi ‘Marifet, İltifata Tabiidir’. Bu törende ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atan, gerek kurum içinde gerekse kurum dışında bizleri onurlandıran bilim insanlarına akademik ödüllerini veriyoruz. Biz öğrencilerimizin her zaman uygulamalı hayatın içerisinde olmalarını destekliyoruz. Şimdiden onların akademik çalışmalarada dahil olmaları temennimdir. Bu nedenle, bugün törenimizde bir ilk daha başlatarak, ilk kez akademik çalışmalara katkı sunan öğrencilerimizi de ödüllendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Başarıların devamını temenni ettiğini belirten Cemal Kalyoncu, “Tüm HKÜ ailesinin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarında, bugüne kadar gösterdiği üstün çabaların devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bundan sonra da ülkemizde ve uluslararası alanda üniversitemizin daha fazla inovasyon, patent, proje ve yayın başarılarıyla önde gelen bilim merkezi olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı” diye konuştu.
2015 yılında en çok indeksli makale yazan 3 akademisyene plaket, 15 akademisyene sertifikaları, patent başvurusu yapan 12 akademisyene sertifika, proje başvuruları kabul edilen 7 akademisyene plaket takdimi ve proje başvurusu yapan 25 akademisyen ve öğrenciye sertifikaları takdim edildi. Programda ayrıca, Kuluçka Merkezinde şirket kuran 9 öğrenciye sertifikaları verildi. Ayrıca 9 öğretim üyesine de akademik ünvanlarının yükseltilmesinden dolayı sertifikaları takdim edildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kuluçka Merkezinde 2014 yılında tohumu atılan ve tamamen üniversite öğrencilerinin yönettiği bir organizasyon olan “Bitter NOA” şirketi yöneticisine sertifika verildi.
Akademik ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili