Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Appleın açtığı iPhone isim hakkı davasını Çinliler kazandı
Apple, iPhone isminin haklarını elinde bulunduran Çinli kılıf üreticisine karşı sürdürdüğü patent davasını kaybetti. Mahkemenin verdiği karar göre deri çanta ve benzeri aksesuarlar üreten Xintong Tiandi adlı firma, ürünlerinde iPhone ismini kullanmaya devam edebilecek.
Apple, bilgisayar donanım ve yazılım alanında iPhone marka adı için 2002 yılında Çin’de patent başvurusunda bulunmuş fakat başvuru 2013 yılında ancak onaylanmış. Deri aksesuarlar üreten Xintong Tiandi ise iPhone markasının patentini 2007 yılında, Apple’ın ilk iPhone’u satışa sunduğu yıl almış. Apple ve Çinli firma arasında ise 2012’den beri telif hakkı konusundaki çekişme sürüyordu. O sene ilk açtığı davayı kaybeden Apple, konuyu farklı bir mahkemeye taşıdı fakat o mahkeme de Çinli firma lehine karar verdi.
Pekin’deki mahkeme, Apple’ın, 2009’dan önce iPhone markasının Çin’de iyi bilinen bir marka olduğunu kanıtlayamadığını ifade etti. Mahkeme, Xintong Tiandi’nin IPHONE ismini kullanmaya devam edebileceği yönünde karar verdi ve Apple bir kez daha Çin’deki telif davasını kaybetmiş oldu. Reuters’ın haberine göre Apple, konu hakkında yorum yapmadı.
Davanın sonucunun Apple’ın çeyrek yıl finansal sonuçlarında 13 yıl sonra ilk kez düşüş görüldüğü haberlerinin ardından gelmesi de ilgi çekici. Son çeyrekte markanın Çin’deki satışlarında yüzde 26’lık düşüş yaşandı. Apple, Çin’de başka konularda da zor zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz haftalarda Çin’de yürürlüğe giren bir yasa yüzünden iBooks ve iTunes’u da bu ülkede erişime kapatmak zorunda kaldı. Son olarak da geçen hafta milyarder bir hissedarın, Apple’ın Çin’deki durumundan endişe ettiği için hisselerini satması haberi gelmişti.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili