Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Appledan devrim gibi bir yenilik
Patent alma kosunudan birbiriyle yarışan markalardan biri olan Apple, kablosuz kulaklık için patent alıyor.

Patent savaşları şirketler arasındaki en önemli rekabetlerden birisi. Birçok kişi için pazarda yarışan telefon modelleri şirketlerin asıl lokomotifi diye düşünse de aslında bir şirketi büyük yapan elinde tuttuğu patentler oluyor. Microsoft'un Nokia'yı alması ya da Google'ın Motorola'yı satın alması firmaların ürettikleri ürünlere sahip olmak değil; şirketlerin elinde bulundurduğu patentlere sahip olabilmekti. Son dönemde bu noktada en şanslı firma sizin de tahmin ettiğiniz gibi Google oldu.
Apple'da bu bağlamda yeni bir patent aldı ve manyetik çıkarılabilir kablosuz için ilk adımı da atmış oldu. Bu oldukça önemli bir patent zira Apple'ın iPhone 7'de 3,5mm kulaklık girişinden vazgeçtiğini sağır sultan bile duydu. Bu donanımdan vazgeçilmesi soru işareti oluştursa da Apple'ın farklı çözümlerle piyasaya geleceğini görüyoruz.
Apple 2012 yılında 3,5mm jak girişine takılan bir adaptör vasıtasıyla çalışan kablosuz kulaklık patenti almıştı ama yeni patentin bambaşka bir deneyim sunacağı belirtiliyor. 3,5mm kulaklık çıkışının olmamasını avantaja çevirmek isteyen Apple'ın orta-uzun vadade büyük planları olduğu ortadaki bir gerçek. Apple'dan artık Beats ile ortaklaşa geliştirdikleri bir kablosuz kulaklık bekliyoruz.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili