Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Apple patent davasını kaybetti ama.
Apple, FaceTime ile ilgili kendisine açılan patent davasını kaybetti, ancak...

VirnetX, son 10 yıldır Apple (ve teknoloji endüstrisinin büyük bir kısmı) için sorun teşkil ediyor. Firma, Apple'a ilk olarak 2010 yılında FaceTime videolu sohbet yazılımında sanal özel ağ (VPN) patentlerini kullandığı iddiasıyla dava açmıştı ve mahkemede, Cupertino merkezli firmadan yüz milyonlarca dolar alacak kadar başarılı olmuştu.

Bugün ise firma bir davada daha başarılı oldu: Bir diğer mahkeme, Apple'ın FaceTime ve iMessage uygulamalarında VirnetX'in güvenlik teknolojisini kullanması sebebiyle 625 milyon dolar ödemesine karar verdi. Bu miktar da firmanın davayı açarken talep ettiği 532 milyon doların daha üstünde ve açtığı davalar dışında (patent hakları) pek bir geliri olmayan firma için büyük bir rahatlık anlamına geliyor.

Apple'ın Engadget'a söylediğine göre firma, kararı değiştirmek için tekrar mahkemeye gitmeyi planlıyor. Firma, özellikle bahsi geçen dört patentin geçersiz kılınmış olmasından dolayı karardan "şaşkın ve hayal kırıklığına uğramış olduğunu" söylüyor. Aynı zamanda "geçen yıllar boyunca bağımsız bir şekilde teknoloji tasarladığını" da sözlerine ekliyor.

Tabii ki bu karar değişmezse firmaya büyük bir etkisi olacağını söylemek pek mümkün değil. Dördüncü çeyrek itibariyle Apple'ın bankada 216 milyar doları bulunuyor. Yani VirnetX'e çok rahat bir şekilde ödeme yapabilir ve hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam edebilir. Bu itirazın daha çok durumdan faydalanmak isteyebilecek diğer potansiyel davacıları caydırmak için yapılacağı söylenebilir.

Bu arada VirnetX'i temsil eden hukuk firması da kendi açıklamasını yaptı ve avukat Jason Cassady "jürinin hep dediğimiz şeyi gördü: Apple, VirnetX'in patentli teknolojisini yıllardır ihlal etmekteydi."

Patent ihlallerine karşı kazanılan davalarda VirnetX artık en tecrübeli firmalardan biri. Firma daha önce de Cisco, Skype, Siemens ve Microsoft gibi teknoloji endüstrisinin önemli isimlerine karşı açtığı davaları da kazanmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi..
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili