Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Apple Yeni iPhone İçin 2 Patent Başvurusu Yaptı

Cupertino merkezli teknoloji markası Apple, akıllı telefon modeli iPhone’da kullanmak üzere 2 yeni patent başvurusu yaptı. Özellikle su geçirmezlik alanında yeni bir sayfa açması beklenen patentlerin içeriği ve hangi cihazlarda uygulanabileceği haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde ABD Uluslararası Patent Ofisi’ne başvuruda bulunan Apple, iPhone modellerinde uygulayacağı 2 özellik için kolları sıvadı. Başvuru detaylarında ortaya çıkan 9363589 başvuru numaralı sıvı rezistanslı hoparlör adı verilen sistem, iPhone’un sıvı geçirmez özelliğe sahip bir hoparlör bağlantısına sahip olmasını sağlıyor. Suya dayanıklı formda olan yapı, cihazın hoparlör bölümünü şemsiye benzeri bir yapı aracılığı ile sarıyor ve iPhone’un sıvı temasında yaşayacağı hasarı minimize etmeye çalışıyor. Ayrıca akustik düzende yeniden tasarlanan hoparlör sistemi, iPhone cihazlarının ses kalitesini arttırıyor.
Patent için başvurusunda bulunulan ikinci özellik ise kemik iletkenli kulaklık. Apple’ın geliştirdiği EarPods kulaklıklara entegre edilecek teknoloji, ortam gürültüsünü azaltmak ve ses kalitesini arttırmak adına ivmeölçer ve mikrofon sinyallerini birbirine karıştırıyor. Akselerometre eklenen kulaklık, insan bedenindeki vokal akor titreşimlerini tespit ederek daha güçlü bir ses çıkışı sağlayacak.
Henüz değerlendirme sürecinde olan başvurulara konu olan özelliklerin iPhone 7 ile beraber hayata geçmesi bekleniyor. Analistler özellikle sıvı rezistanslı hoparlör teknolojisinin yeni iPhone modellerinin su geçirmez özelliğe sahip olacağı konusunda somut bir işaret olduğunu belirtiyorlar.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili