Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Amazondan Şaşırtan Patent
Dünya’nın en büyük alışveriş sitesi olan ve günde rekor seviyede ürün sevkiyatı gerçekleştiren Amazon, bu sefer satın aldığı patent ile gündemde…

Bu zamana kadar geliştirdiği ürün ve hizmetler ile sadece bir alışveriş sitesinden çok daha büyük bir yapıya sahip olduğunu kanıtlayan Amazon, bilindiği üzere şu anda dünyanın en büyük ticaret platformlarından biri. Sadece ABD bölgesinde faaliyet göstermeyen şirket, Hindistan’a kadar uzanan bir hizmet ağına sahip. Nitekim bu dev yapının yanı sıra Kindle, Fire ve Echo gibi ürünlere de imza atmış olan firma, şimdi ise yeni bir patent satın almış durumda. Selfie çekimlerine özel satın alınan patent, yüz tanımayı mümkün kılıyor. Bu yüz tanıma işlemi sayesinde alışveriş yapabilir ve şifre giriş işlemlerinden kurtulabilirsiniz.

Açıklanan bilgilere göre alışveriş sonrasında yüzümüze doğru tuttuğumuz kamera, bizi tanıyacak ve giriş işlemlerini yapmaktan bizleri kurtaracak. Şifre girmeye dahi gerek duymayan yeni sistem sayesinde bilgi hırsızlığının önüne geçilmiş olacak. Zira normalde şifrelerin çalınması söz konusu iken yüz tanıma işlemi sayesinde hesapların daha güvenli hale gelmesi söz konusu.

Gelelim yeni işleyiş yapısındaki en önemli hususa. Yüz tanıma işlemi, aslına bakarsak kişinin fotoğrafını göstermemiz ile beraber de çalışabilir. Bu duruma karşı önlem alacak olan Amazon, bazen çeşitli hareketler yapmamızı isteyecek. Örneğin sağ gözünüzü kırpın tarzı bir komut sayesinde karşısında canlı bir insanın olduğunu anlayacak olan hizmet, bu sayede güvenlik seviyesini bir hayli yukarıda tutmuş olacak.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili