Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Ailece robot üretiyorlar
Merdin ailesi, 2013'te TÜBİTAK'ın genç girişimci desteği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içindeki Teknopark'ta kurdukları şirkette robot üretiyor. 
 
Murat Merdin, Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra kurduğu şirkette ilk patentini, geliştirdiği alüminyum radyatör ile aldı. Isıtma verimini ve dayanıklılığı artıran bu radyatörün ardından planladığı diğer projeleri hayata geçirmek için işe koyulan Merdin'e, Celal Bayar Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünden mezun olan kardeşi Oğuz Deniz Merdin de katıldı.
 
 
Emekli olan baba Kadir Merdin, anne Esin Merdin ve çeşitli alanlardan mezun olan kuzenlerin de katılımıyla adeta aile içi bir bilişim kadrosu oluşturulmuş oldu.
 
 
4 yılda 10 patent
 
Her aile üyesinin bilgi ve yeteneğini sergilemesiyle yazılım, mekanik ve elektrik-elektroniği entegre eden sistemler geliştiren Merdin kardeşler, 4 yılda toplam 10 patent aldı.

Merdin kardeşlerin kurduğu şirket, "senkron kontrollü hidrolik pozisyonlama sistemi" ile Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün yürüttüğü parçacık deneyi için çıkılan ihaleye de başvurdu. Tamamen yerli tasarımla geliştireceği sistemle ihaleye kabul edilen tek Türk firması olan kardeşler ihaleyi kazanamasa da, CERN'in tedarikçisi olarak kabul edildi. 

"Ailemizin robotu: Cerberus"
 
Merdin ailesi son olarak vidalama ve dişli eşleştirme sistemlerini robotik sistemlere entegre ederek Cerberus adını verdikleri bir robot üretti. Cerberus, bir çamaşır makinesi fabrikasında kullanılmaya başlandı bile. 
 
Şirketin kurucusu ve genel müdürlüğünü yapan Murat Merdin, amaçlarının rakip konumdaki İtalyan robotlarını geride bırakmak olduğunu söylüyor. Kendi robotlarının daha küçük boyutlu, hafif ve verimli çalıştığını ifade eden Merdin, sistemin yakın vadede dünyadaki tüm fabrikalara yayılacağına inanıyor. Merdin ailece çalışmanın nasıl bir duygu olduğunu şöyle anlatıyor: 
 
"Bize, 'bu kadar zamanda bu kadar proje nasıl oldu' diye soruyorlar. Biz çok çalışıyoruz. Haftanın 7 günü buradayız. 4-5 projeyi aynı anda yürütüyoruz. Kardeşim ve kuzenlerimin yanı sıra annem ve babam bize destek oluyor. Tam bir aile ortamımız var. Dışarıdan gelen insanlar da bu aile ortamına dahil olacak şekilde özenle seçiliyor."

Anne ve babanın gururu
 
Emekli olduktan sonra şirkete dahil olan Anne Esin Merdin ve baba Murat Merdin geliştirdikleri projelere aile olarak imza atmaktan mutlu.
 
Anne Merdin, günlerinin sabah kahvaltısında iş konuşarak başladığını, gün boyu proje konuştuktan sonra iş sohbetinin evde de yatana kadar devam ettiğini anlatıyor. Bu durumdan hem hoşnut, hem de biraz şikayetçi:
 
"Bu bazen iyi bazen kötü oluyor. Bazen anne olarak şikayet ediyorum. Farklı bir şey konuşalım diyorum. Ama çocuklarım çok büyük işler yapıyor. Biz konuştukça yeni ve farklı şeyler ortaya çıkıyor. Yolda giderken gördüğümüz bir aksaklıktan dahi proje fikri geliştirir hale geldik." 
 
Baba Murat Merdin ise meslek hayatında edindiği tecrübeleri oğullarına aktardığını, onların da bunu teknolojiyle birleştirdiğini anlatarak, "Bu çok büyük bir keyif. Yönetici olarak çalıştığım zamanlarda hayal edip gerçekleştiremediğim bir çok şeyi oğullarım kendi geliştirdikleri teknolojilerle başarıyor. Bu baba olarak çok gurur verici" diyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili