Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
5G çalışmasına hız verdi PATENT'TEN pay alacak
Türkiye’nin 2020 hedefleri arasına giren cepte 5G teknolojisi, Avrupa’nın da ana gündem maddelerinden biri haline geldi.

5G’nin ana omurgasını oluşturması beklenen 4.5G teknolojisinde dünyanın en güçlü altyapılarından birini kuran Turkcell, İstanbul’u dünyanın en hızlı mobil şebekesine sahip şehri yapmayı hedeflerken, 5G’deki çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiğini duyurdu.

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, dünyada 5G teknolojilerinin geliştirilmesinde söz sahibi şirketler arasında yer almak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini, dünyada ise 5G’nin öneminin yavaş yavaş anlaşılmaya başlandığını söyledi. 
Terzioğlu, dünyada 5G vizyonunu ilk defa ortaya koyan ülkeler arasında bulunduğumuzu belirterek, şunları söyledi:

‘Fırsatlar sunuyor’

“5G teknolojilerini geliştirebilmek için yaptığımız önemli Ar-Ge işbirlikleriyle de bizi 5G’de söz sahibi yapacak çok önemli bilgi birikimi kazanıyoruz. Bugün Huawei’nin en güncel LTE yazılımlarını dünyada ilk olarak Turkcell şebekesinde kullanıyoruz. Aselsan ile yüksek frekanslarda hızlı veri transferini gerçekleştirecek teknolojileri test ediyoruz. Ericsson ile oluşturduğumuz ekip milyarlarca cihazın birbirine bağlı olacağı yeni bir dünyanın temellerini atacak teknolojiler üzerinde çalışıyor. Turkcell’in İstanbul’da kurduğu şebeke bugün dünyada teknolojinin geldiği en uç noktada, en hızlı mobil şebekedir. Bu hepimiz için çok önemli fırsatlar sunuyor.”

Bir yandan 4.5G şebekesini yaygınlaştırmak ve daha da geliştirmek için çalışmalarına devam eden Turkcell, diğer yandan 5G çalışmalarına hızlandırarak yerli teknolojiler geliştiren Aselsan’ın yanı sıra Huawei ve Ericsson gibi dünyanın teknoloji devleri ile ortak Ar-Ge çalışmalarının startını verdi. Firma, bu alanda geliştirilecek ve milyarlarca dolarlık değere sahip olacağı düşünülen patent pazarından da pay almak istiyor. 

Yine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun tüm paydaşların katkısı ile 5G yol haritasının belirlenmesi amacıyla başlattığı 5GTR Forum toplantıları Turkcell’in sahip olduğu bilgi birikimini paylaşması açısından büyük önem taşıyor.

‘Öncü olacağız’

Kaan Terzioğlu, bu sürecin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğuna ve kamu-özel sektör işbirliği ile 2020 yılında kullanılmaya başlanması planlanan 5G’de öncü olabileceklerine inandıklarını da belirterek, “Tüm çabalarımız teknolojide karşımıza 25 yılda bir çıkacak bu fırsatı değerlendirebilmek ve teknoloji tüketen değil üreten ülke konumuna gelebilmek” dedi.

Türkiye’nin 5G yolculuğu...

Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘5G’ye geçmeliyiz’ açıklamasından sonra 2015 yılı mayıs ayında yapılması planlanan 4G ihale şartnamesi BTK tarafından yenilenmişti. Yenilenen şartname ve sonrasında yapılan 4.5G ihalesi ile operatörlerin aldıkları frekansları doğrudan ‘IMT-Advanced’ diye tanımlanan, en yeni, en gelişmiş ve şu an için 5G’ye en yakın LTE teknolojilerini kullanabilmelerinin önü açılmış, dünyada ilk olan bu inisiyatif ile 5G geliştirme çabaları da hızlanmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili