Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
4. Sanayi Devriminde Türkiye nerede duruyor?
Ekonomi bilgi ve iletişim teknolojileriyle boyut atlıyor. Yarının fabrikalarında insan gücünün yanı sıra akıllı robotlar çalışacak ve makineler birbirleri ile iletişime geçecek. Endüstri 4.0 olarak tanımlanan 4. Sanayi Devrimi, küresel ekonomide dengeleri değiştirecek. Dijital Dönüşüm Derneği de üretim anlayışını kökten değiştirecek yeniliklere Türkiye’nin nasıl hızla adapte olabileceğini ve bu durumu rekabette avantaja dönüştürebilmenin yollarını tartışmak için Endüstri 4.0 Türkiye Forumu’nu düzenliyor.

Kadir Has Üniversitesi’nde 12 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek Endüstri 4.0 Türkiye Forumu’nda, postmodern sanayi devriminden işletmelerin nasıl etkileneceği, akıllı üretimde ve yönetim süreçlerinde ön planda olacak yapay zeka sistemlerinin gelişimi gibi konular deneyimli yöneticilerin bakış açısıyla işlenecek.

Akıllı robotlarla insanlar nasıl çalışacak?

Endüstri 4.0 devrimi ile istihdamın artacağını ve işletmelerin daha yetkin bir işgücüne ihtiyaç duyacağını belirten Dijital Dönüşüm Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, robotlar kadar bilgi-iletişim teknolojiler konusunda donanımlı çalışanlara olan talebin şimdikinden daha fazla olacağını ifade etti. Belli alanlarda gelişmiş akıllı robotların birbiriyle koordinasyon içinde çalışacağını dile getiren Tuncer, sözlerine şöyle devam etti: “Endüstri 4.0, fabrikadan üretime hatta organizasyon içinde yer alan birçok aracı dahi akıllandıran bir sistem bütünlüğü sunuyor. Uzun yıllardır kullanılan robot teknolojisinin de bu sistem içinde öğrenme kabiliyeti gelişebilen,  insanların birlikte güvenle çalışabileceği akıllı robotlar olarak daha çok nakil, sevkiyat ve diğer lojistik alanlarında görev alacağı öngörülüyor.”

Türkiye sanayi devrimini Endüstri 4.0 ile yapabilir

Endüstri 4.0 Türkiye Forumu’nda gelişmekte olan ülkelerin hangi yol haritaları izleyebileceği ve küresel ekonomideki rolleri masaya yatırılacak. Sanayileşme sürecine geç başlayan Türkiye için Endüstri 4.0 ile bir fırsat sağlanabileceğini belirten Koray Tuncer,  yaşanacak devrimin küresel rekabetin gücünü belirleyeceğini ve bu devrim ile Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel avantajını kullanarak kaybettiklerini geri kazanabileceğini ifade etti. Tuncer, en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye için Endüstri 4.0’ın önemli bir strateji olabileceğinin de altını çizdi.

Dijital Dönüşüm Derneği’nin öncülüğünde düzenlenecek etkinliğe ilişkin detaylı bilgiye http://industry40turkey.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

http://www.innover.life/4-sanayi-devriminde-turkiye-duruyor/

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili