Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Teknolojiyi üreten, geliştiren bir ülke olacağız!
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI IŞIK: “TÜRKİYE TEKNOLOJİYİ İZLEYEN, SATIN ALAN VE TÜKETEN BİR ÜLKE OLMAK İSTEMİYOR. AKSİNE TEKNOLOJİYİ ÜRETEN GELİŞTİREN, İHRAÇ EDEN, HALKININ REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTEN BİR ÜLKE OLMA İRADESİNİ ORTAYA KOYUYOR” DEDİ.
Ankara’da düzenlenen Üretim Reform Paketi Çalıştayı’nda konuşan Bakan Işık, istişarenin bereketine inanan bir medeniyetin mensupları olduklarını ifade ederek, bu kapsamda çalıştayda yapılan fikir alışverişinin önemine dikkati çekti. Her kararlarında paydaşların görüşlerini almaya devam edeceklerini belirten Işık, çalıştayın kendileri açısından çok önemli ve verimli geçtiğini kaydetti.
Gelecek birkaç ay içinde 4 reform paketini bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Işık, bunlardan birisinin “Ar-Ge Reform Paketi” olduğunu, bu konuda çeşitli düzenlemeler üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.
Teknolojiyi üreten, geliştiren bir ülke olacağız 1

Işık, “Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız ve Maliye Bakanımızla önümüzdeki hafta inşallah zamanı denkleştirip, Ar-Ge Reform Paketi uygulamasında karşı karşıya kaldığımız sorunlara yönelik bir toplantı yapacağız. Burada hükümetimizde tam bir görüş birliği var. Hedefimiz şu; bir işi yapıyorsak tam yapalım. Eğer biz Ar-Ge’yi destekliyorsak, her şeyiyle destekleyelim” diye konuştu.

İkinci reform paketinin “Üretim Reform Paketi”, üçüncü paketin de “Patent Kanunu” olduğunu anlatan Işık, “Şu anda Bakanlığımızda büyük bir çalışma yürüyor. Hedefimiz şu, kanun hükmünde kararnamelerle şu anda idare edilen coğrafi işaret, faydalı model, marka gibi kanun hükmündeki kararnameleri bir tek kanunda toplamak. Bunu yaparken de etkin ve verimli çalışan bir patent mekanizması oluşturmak. Gelişmiş dünyanın başarılı örneklerinden istifade edip, Türkiye’de en iyi çalışacağına inandığımız modeli oluşturmak. Bunu üretim ekosistemimizin çok ama çok önemli bir parçası olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Teknolojiyi üreten, geliştiren bir ülke olacağız 2

Diğer reform paketinin TÜBİTAK’ın yeniden yapılandırılması olduğunu ifade eden Işık, TÜBİTAK’ın kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin bilimsel anlamda büyümesinde büyük önemli roller üstlendiğini söyledi.

Bakan Işık, TÜBİTAK’ın yeniden yapılandırılması gerektiğine işaret ederek, “Bununla ilgili ciddi bir çalıştayın ön çalışmaları hazırlanıyor. Yakında büyük bir çalıştayı da yapacağız. Orada hedefimiz şu; TÜBİTAK, elbette destek mekanizmalarının kurgulanmasında anahtar rolü üstlenecek. ‘Destek vermede TÜBİTAK’ın rolü devam etmeli’ diye düşünüyoruz ama bunları tartışacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 13 yılda çok önemli başarılara imza attığını belirten Işık, şöyle devam etti:

“Bugün hangi ülkeye gitsek, o ülkede muhataplarımızın ilk cümleleri ‘Bu kadar kısa sürede, bu dönüşümü nasıl başardınız?’ oluyor. Bir ailede ebeveynler, günlük hayatın içinde çocuğun büyüdüğünü göremiyorsa ülkenin içinde yaşayan insanlar da çoğu zaman ülkedeki değişimi yeterince göremiyorlar. Bu biraz da eşyanın tabiatındaki bir durum. Yurt dışına çıktığınızda ‘Siz 36 milyar dolardan 157 milyar dolarlık ihracata nasıl çıktınız?’ sorusu geliyor. ‘Kişi başına milli geliri 3 katına nasıl çıkardınız?’ sorusu geliyor. Biz bunu başardık.”

Devir Patent Tescil Ofisi
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili