Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
'Bu yıl otomotivde durağan bir yıl olabilir ama...
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, 2016 yılında otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 'Bu yıl pazarda durağan bir yıl  olabilir ama artan ihracat nedeniyle toplam üretimde artış bekliyoruz' diye konuştu
'Bu yıl otomotivde durağan bir yıl olabilir ama...'
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı  Kudret Önen, "2015’i rekorlarla kapatan sanayimiz, küresel pazarlar ve AB’de  üretimdeki yerini geliştirmeye devam ediyor.” dedi. 

Önen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı  derneğin Olağan Genel Kurulundaki konuşmasında, “Türk Otomotiv Sanayii, 2015  yılında üretim ve ihracatta kırdığı rekorlarla küresel üretim sıralamasında iki  basamak yükselerek 15. ve AB üretim sıralamasında da bir basamak yükselerek  5.’inci sıraya çıktı.” bilgisini paylaştı.

2015 yılına ilişkin değerlendirmeler yapan Önen “2014 ve 2015  döneminde yatırımlarla sanayimiz, üretim kapasitesi 1 milyon 750 bin adede  ulaşarak, hem üretim hem de ihracatta ciddi artışlar gerçekleştirmeyi başardı.  Yeni yatırımlar ve Avrupa pazarının toparlanması, otomotiv sanayinin kararlı  büyümesine destek oldu. 2015 yılında üretimde yeni bir rekor anlamına gelen 1  milyon 359 bin adede,  ihracatta da 992 bin adetlik rekor sayıya ulaşıldı” dedi.

Türkiye’nin artık otomotivde en büyük küresel oyunculardan olduğunu  belirten Önen, “Sanayimiz, küresel bir oyuncuya yaraşır şekilde dünya Otomobil  üretiminde 18.’inci, ticari araç üretiminde de 8.’inci sırada yer alarak 2015  yılında toplam üretim sıralamasında 2 basamak birden yükselerek 15.’inci sırada  yer aldı.” açıklamasını yaptı.

Önen, başarının oluşmasında otomotiv sanayisinin ürün, üretim ve  istihdam kalitesinin yerinin büyük olduğunun altını çizerek, “Hükümetimizin son  yıllarda aldığı tedbirlerle rekabetçiliğini geliştiren sanayimiz, Türkiye’nin bir  otomotiv üretim ve mühendislik merkezi olması yolunda büyük mesafe kaydetti.”  diye konuştu.

2015 yılında gerçekleştirilen yeni model ve kapasite artışı  yatırımlarıyla Türk otomotiv sanayisinin toplam kapasitesinin 1,75 milyon adede  yükseldiğini hatırlatan Önen, "2016’da üretimde 1,4 ile 1,5 milyon adetlik  rakamlara ulaşmasını beklediğimiz sanayimizde ihracatın da yüzde 10’lar  seviyesinde artarak 1,05 ile 1,1 milyon adede yükselmesini öngörüyoruz.” dedi.

Önen, 2016 yılına ilişkin olarak, “Bu yıl pazarda durağan bir yıl  olabilir ama artan ihracat nedeniyle toplam üretimde artış bekliyoruz.” ifadesini  kullandı.

Otomotiv sanayisinde müşteri beklentilerinin hızla gelişip değiştiği  ve buna paralel olarak regülasyonların da gelişip sıkılaştığına dikkat çeken  Önen, “Üretimde katma değer yapısı değişiyor, burada en fazla öne çıkan noktalar  ise mühendislik, Ar-Ge, elektronik ve yeni malzeme ile yeni teknoloji  kullanımıdır. Bu değişimin yansımasıysa otomotivde sürekli artan mühendislik ve  Ar-Ge harcamaları” dedi.

Önen, Türkiye genelinde 243 adet Ar-Ge merkezinin 71’inin otomotiv  sanayisine hizmet verdiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“10 yılda OSD üyelerinin Ar-Ge istihdamını yüzde 96, patent başvuru  sayısını da yüzde 370 artırmasının dikkate değer olduğunu düşünüyoruz. 2015 yılı  itibarıyla OSD üyelerinin Ar-Ge merkezlerindeki yetişmiş iş gücü 4 bin 88 kişiye  ulaşmıştır. Sadece geçtiğimiz yıl yapılan patent başvuru sayısı 479 adet. Özetle  Türk otomotiv sanayii olarak ülkemizin kalkınmasına destek için çalışmaya devam  ediyoruz”

Dernek Yönetim Kurulunca, 2015 yılında ihracat yapan OSD üyelerine  İhracat Başarı Ödülleri verildi. Verilen İhracat Başarı Ödülleri Platin Plaket,  Altın Plaket, Altın Madalya ve Gümüş Madalya şeklinde 4 ana kategoride  sınıflandırıldı.

1 milyar doların üzerinde ihracat yapan firmalar Platin Plaket, 500 ve  1 milyar dolar arasında ihracat yapan firmalar Altın Plaket, 100 ila 500 milyon  dolar arasında ihracat yapan firmalar Altın Madalya, 30 ile 100 milyon dolar  ihracat yapan firmalar ise Gümüş Madalya ile ödüllendirildi.

Ayrıca kalite ve teslimat güvenilirliği, teknoloji geliştirmedeki  işbirliği ve rekabetçilik gibi kriterleri esas alınarak OSD üyeleri tarafından  yapılan değerlendirme ile Yan Sanayi Başarı Ödülleri de sahiplerine teslim  edildi.

Bu yıl ilki düzenlenen Teknoloji Başarı Ödülleri kapsamında ise Türk  Patent Enstitüsü verilerine göre 2015 yılında patent tescilleri bulunan OSD üyesi  firmalar ödül almaya hak kazandı.

İhracat Başarı Ödüllerinde Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ, Man  Türkiye A.Ş, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, Temsa Global San. ve Tic. A.Ş  altın madalya alırken, Mercedes Benz Türk AŞ de altın plaket aldı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili