Yüzyıllık Markalar Dijitale Taşındı
Türkiye’nin yüzyıllık markaları yerli ve yabancı turistler için mobil rehber niteliği taşıyacak ‘Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nda buluştu.
Yüzyıllık Markalar Derneği ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleşen projede turistler Türkiye’nin en köklü markalarının hikayelerine, faaliyetlerine ve konumlarına internet ve mobil uygulamalarla ulaşabilecek.

Proje kapsamında 25 Ağustos Salı günü, Cemile Sultan Korusu’nda bir lansman düzenlendi.Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Barış Cemiloğlu, lansmanda yaptığı konuşmada proje ile Türkiye’nin köklü markalarını tanıtmak için önemli bir adım atıldığının altını çizdi. Cemiloğlu şu ifadeleri kullandı;

“Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nun çıkış noktası İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve tarihi markalarımızın geniş hedef kitleleriyle buluşturmak oldu. Günümüzde yerli ve yabancı turistler seyahate çıkmadan önce, ziyaret edecekleri şehirlerin hikayelerini öğrenmek ve köklerini keşfedebilmek için; tarih, kültür, mekan, gelenek, marka ve benzeri tüm konuları öncelikle dijital platformlardan araştırıyorlar. Doğru kurgulanmış dijital platformlar ise bu araştırma sürecinde köprü görevi görerek kişilerin ziyaretçiye dönüşmesine vesile olarak dijital ve interaktif pazarlamanın önemini ve gerekliliğini ortaya koymaktadır. İşte Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nu da tam da bu amaçlara hizmet etmek üzere hayata geçirdik.”

‘Anadolu’nun tüm bölgelerine yayılacak’

Projenin Anadolu’nun tüm bölgelerine yayılması için çalışacaklarını belirten Cemiloğlu, “Gerek dijital mecralar yolu ile, gerekse yeni projeler geliştirerek bu projenin gelişmesini ve yayılmasını sağlayacağız. Tarihi markaları tanıtmaya, anlatmaya ve aramıza dahil etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde özellikle araştırma çalışmasının Anadolu’nun tüm bölgelerine yayılması için projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Böylece Türkiye genelinde tarihi markalarımızı, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi tekrar gündeme getireceğiz” dedi.

Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nu ziyaret edenler İstanbul’un sembolü olan tarihi mekanlar, şehir haritası üzerinde konumlandırılmış hali ile Yüzyıllık Markalar Derneği’ne üye markaların tarihçelerine ulaşabiliyor. Mobil rehber özelliği taşıyan uygulama Android ve iOS uyumlu akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Markaların sunduğu hizmet ve deneyimler, şehir haritası üzerinde gösterilerek kullanıcılara sunuluyor.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent