Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi
"Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi 4.Toplantısı 

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı - ISIF'17 programı kapsamında "Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi 4.Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, komitenin üyelerinin yaklaşık yüzde sekseninin yeni üyelerden oluştuğunu, yeni üyeleri bilgilendirmek, kanunun yeniliklerini ve üniversiteler için önemini anlatmak amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti.

2016 yılında TÜRKPATENT'in WIPO nezdinde Uluslararası Patent Araştırma ve İnceleme Otoritesi olarak atandığını anımsatan Prof. ASAN, 2016 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan sınai mülkiyet başvurularına ilişkin istatistikleri paylaştı.

Buluşların ticarileşmesi konusunda katılımcıların görüşlerinin önemine dikkat çeken Prof. ASAN, Yönlendirme Komitesi’nin öncelikle üniversitelerde sınai mülkiyetin ticarileşmesi konusunu ele alacağını anlattı.

Yeni kanunla üniversitelerde üretilen patentlerin artırılmasının amaçlandığını belirten Prof. ASAN, kanunun üniversitelerde üretilen patentlere ilişkin önemli düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Prof. ASAN, sadece parayı bilgiye dönüştüren değil, bilgiyi de paraya dönüştüren üniversiteler hedeflendiğini vurguladı.

Avrupa Patent Ofisi Avrupa İşbirliği Direktörü Carlo PANDOLFI de konuşmasında, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun EPO açısından önemli bir Kurum olduğunu belirterek, Avrupa’da uygulanan sistem ve ulusal patent ofisleriyle yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Araştırmacıların kullanımına sunulan hizmetlerden söz ederek, bu hizmetlere dünyanın her yerinden ulaşılabileceğini anlattı.

Carlo PANDOLFI, üniversitelerden öğrencilerin stajyer olarak EPO veya EUIPO da ücretsiz olarak bir yıl süreyle staj yapabileceklerini söyleyerek, amacımız “Kariyer fırsatı yanında fikri mülkiyet bilinci oluşturmak” dedi.  

"Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi’nin iş ve işleyişinin anlatıldığı toplantının ilerleyen bölümlerinde ayrıca, katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı bir tartışma platformu oluşturuldu.

Platformda, yeni kanun çerçevesinde, firma sahibi olan hocaların durumunun ne olacağı, kamu kaynaklı projeler, hak sahipliği, üretim reform paketi gibi konularda katılımcıların yönelttiği sorular cevaplandı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent