Türk Telekom 5G için 26 adet patent başvurusu yaptı
Türk Telekom Avrupa Birliği’nin 5G çalışmalarını başlatan Avrupa Network Teknoloji Platformu’nun (Networld2020) Yönetim Kurulu’na tekrar seçildi. Şirketten yapılan açıklamada, Türk Telekom 5G patent başvurularının sayısının da 26’yı bulduğu belirtildi.

“Avrupa 2020 Stratejisi” doğrultusunda, yeni nesil iletişim teknolojileri ile bilgi ve iletişim altyapısına dönük teknolojiler tasarlamak üzere kurulan Avrupa Teknoloji Platformu’nun 2013 yılında kurucu yönetim kuruluna dahil olan Türk Telekom, bu platformda 5G’ye katkı yapmak üzere görev yapmayı sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre Avrupa Teknoloji Platformu’nda Türk Telekom’u, şirketin teknoloji danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ergen temsil etmeye devam edecek.

‘MİLAT ile yerli 5G teknolojileri geliştiriyoruz’
Yerli 5G teknolojileri geliştirilmesi alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, konuyla ilgili şunları söyledi:

Avrupa Birliği bünyesindeki 5G çalışmalarına yön veren Avrupa Teknoloji Platformu’nun (Networld2020) Yönetim Kurulu’na tekrar seçildik. Ayrıca Avrupa Birliği’nin 5G’de yol haritasını belirleyen uluslararası CROWD ve MOTO konsorsiyumlarında da yer alan tek Türk şirkeyiz. Diğer taraftan Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve iştirakimiz Argela’nın yer aldığı MİLAT projesi ile de yerli 5G teknolojilerinin geliştirilmesi alanında çalışıyoruz. 5G için sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar toplamda 26 adet patent başvurusunda bulunduk.”

Türk Telekom’un iştiraki Argela’nın 5G çalışmaları hakkında bilgi veren Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz ise “Bir süredir üzerinde çalıştığımız çözümlerimizden biri olan ProgRAN, 5G teknolojileri için ölçeklenebilir ve esnek mimarisiyle geleceğin mobil iletişim ihtiyaçları için yüksek kapasiteli, kişiselleştirilmiş ağ ve hizmet çözümleri sunulmasına olanak sağlayacak. ProgRAN ve yeni nesil Yazılım Tanımlı Ağlar ile ABD Patent ve Marka Ofisi’ne 26 adet patent başvurusunda bulunduk; bu rakamı yeni başvurularla artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent