Türk Patent ve Marka Kurumu uluslararası otorite oldu

Türk Patent ve Marka Kurumu, 2 yıldır Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi olarak çalışıyor. Böylece her yıl yaklaşık 6 milyon dolara yakın döviz çıkışının önüne geçiliyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı Genel Kurulu'nda tüm ülkelerin desteği ile uluslararası otorite oldu.

Bu sayede 2 yıldır uluslararası geçerliliği olan raporların altına imza atılıyor. 

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Türk Patent ve Marka Kurumu'nda hazırlanan raporların bütün dünyada kabul edilmek zorunda olduğunu söyleyerek, raporların Amerika’da Japonya’da hazırlanan raporlarla eşdeğer bir standarda eriştiğini belirtti. 

Nitelikli en az 100 uzman çalıştırılması, zengin bir dokümantasyon erişim ağına sahip olunması, uluslararası yetkinlik kazanmak için bu koşulların sağlanması şart.

Daha önce yurt dışındaki ofisler tarafından hazırlanan Türk sanayicilerin mucitlerin KOBİ’lerin raporları, artık Almanya ve Rusya gibi otoriteler tarafından değil, Türkiye’de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanıyor.

Yıllık 6 milyon dolara yakın döviz çıkışının önüne geçiliyor  

Bu aynı zamanda ülke ekonomisine katkı anlamına da geliyor.

Başkan Asan, "Yıllık 5-6 milyon dolarlık bir döviz çıkışının önünü almış oluyoruz. Böylece, ülkemiz kazanıyor.  Bu raporları aynı kalitede daha hızlı hazırlıyoruz ve ülkemizden döviz çıkışının da önüne geçmiş oluyoruz." dedi. 

Otorite yetkinliğinden sonra, Türk Patent ve Marka Kurumu 100'den fazla uluslararası patent araştırma ve inceleme raporu düzenledi. Kurumun şimdiki hedefi dünyadaki otoriteler arasında ilk 10'a girmek.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent