Türk İş Adamı Ekibiyle Çok Fonksiyonlu 'Ekskavatör' Üretti
Türk İş Adamı Ekibiyle Çok Fonksiyonlu 'Ekskavatör' Üretti
İDEEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Smart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 'Kauçuk ve Demir Paletli Midi Ekskavatör' üretti.
mart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Ali Özgür Günay, "6-8-10 tonluk çok fonksiyonlu ekskavatör ürettiklerini aynı anda üç makinenin işini yaptığını söyledi.
"PATENTLİK İCAT"
Bunun için patente de konu olacak bir hidrolik değiştirme mekanizması geliştirdik. Şu ana kadar 2 tane ürettik ve birini sattık, biri kirada. Seri üretime yakında başlayacağız. Bornova'da 500 metrekarelik bir fabrikamız var. Ayda ortalama 5 tane üretebileceğiz. Beş tane de sipariş aldık" dedi.
"85 YERLİ PARÇA KULLANILDI"
Günay, bu yerli üretim projesi için KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Programı desteği de aldıklarını üretim sırasında yüzde 85 yerli parça kullandıklarını söyledi.
EKSKAVATÖR NEDİR?
Ekskavatör, toprak işlerinde kullanılan bir iş makinesidir. Vinç (kreyn), klemşel (kavran kepçe), şavul ekskavatörler, çekme kepçe ekskavatörler, ters kepçeli ekskavatör gibi kollarına göre çeşitleri vardır. Güç aktarımına göre zincirli ya da hidrolik olabilirler. Küçük kanal açımından büyük maden ocaklarının kazılmasına kadar değişik büyüklüklerde ve güçlerde üretilirler. Zemin ve kazı durumuna göre paletli ya da lastik tekerlekli olanları tercih edilir. Kazının yanı sıra şev kesimi, yükleme ve kaldırma işlerinde de kullanılır.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent