TÜBİTAKA giden yol BİGG İTÜ Çekirdekte!
İTÜ Çekirdek’in yürüttüğü TÜBİTAK BİGG Programı yeni dönem başvuruları başladı. Geçtiğimiz dönem TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında, İstanbul’dan destek alan her iki girişimciden birini yetiştiren İTÜ Çekirdek’in, yeni dönem 1. Aşama Değerlendirmeleri için başvurular 20 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor.

TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında seçilen 17 uygulayıcı kuruluştan biri olan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi yürütücülüğünde sürdürülen BİGG | İTÜ Çekirdek programı üzerinden TÜBİTAK BİGG’e başvuran girişimciler İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına erişebiliyor. Kendi alanlarında uzman olan deneyimli kişilerden birebir mentorluk desteği alabiliyor.

TÜBİTAK BİGG’in 2015 yılı değerlendirmeleri sonucunda İTÜ Çekirdek ile programa hazırlanan 32 iş fikri, destek almaya hak kazandı Bu rakam sadece İstanbul’dan yapılan başvurularda yüzde 51,2 desteklenme başarısı ve İstanbul’dan TÜBİTAK BİGG desteği alan her iki gruptan birinin İTÜ Çekirdek’ten eğitim ve mentorluk aldığı anlamına gelmektedir.

BİGG İTÜ Çekirdek ile girişimciler İTÜ Çekirdek’in sunduğu ofis ve laboratuvar imkanlarından yararlanıyor. İTÜ Çekirdek kapsamında düzenlenen seminerlere katılarak TÜBİTAK BİGG programına özel hazırlanan İş Planı & İş Modeli eğitimlerinden faydalanıyor. Başarılı girişimciler ayrıca İTÜ Çekirdek’in her sene düzenlediği toplamda 3 milyon TL ödüllü Big Bang yarışmasına katılım hakkı elde edebiliyor. İTÜ Çekirdek Big Bang 2015 sürecine bu şekilde katılan RePG, Synesis Marina ve TRD Biotek firmaları sırasıyla 30.000, 20.000 ve 50.000 TL ile ödüllendirilmişti.

RePG: Havanın bağıl nem oranının yüzde 100 değerinin altında olmasından faydalanılarak elektriğe dayalı güç sağlayan bir elektrik jeneratörü üretiyor. Proje ile konut, sanayi ve elektrikli araçların enerji ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Synesis Marina: Ponton tipi polietilenden mamül yüzer taşıt tasarlıyor ve geliştiriyor. Proje, çıktı olarak; düşük bütçeli, bakım-onarım gerektirmeyen, darbe direnci yüksek, römorkla taşınıp denize kolayca indirilebilen, konforlu, kolay kullanımlı, imalat süresi kısa ve çevre dostu bir tekne sunmayı hedefliyor.

TRD Biotek: Sarımsak tarımının ticari olarak yapıldığı alanlarda, tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla, doku kültürü teknikleri kullanılarak ucuz ve patojenden ari sentetik tohumluk üretiyor. Proje ile ucuz ve patojen yönünden problemsiz sarımsak üretim materyali elde etmek hedefleniyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.

http://www.innover.life/tubitaka-giden-yol-bigg-itu-cekirdekten-geciyor/
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent