Sosyal medya, pazarlama stratejisi için neden önemlidir
Söz konusu başarılı bir pazarlama stratejisi oluşturmak olduğunda, doğru ölçümlemekten doğru iletişime kadar çok fazla kriter denklemin bir parçası haline gelmektedir. 
Geçmiş yıllarda son derece zahmetli bir şekilde yapılan bu analizler, hem maliyetli hem de yeterlilik anlamında üzerinde soru işaretleri oluşturacak nitelikteydi. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte, pazarlama stratejilerini A’dan Z’ye değiştirdi diyebiliriz. Bu çerçeveye dikkatli bakıldığında, sosyal medyanın, pazarlamaya daha teknik ve ölçülebilir bir boyut kazandırdığını görüyoruz.

İşte Sosyal Medya’nın pazarlama stratejileri üzerindeki 6 önemli etkisi,

1 – Gelişmiş izleme imkanı
Sosyal Medya, her ölçekteki şirket ve işletme için müşterileriyle iletişim kurma ve onların fikirlerini dinleyebilme imkanı sağlar. Bu bilgilerin doğru analiz edilmesi, başarılı bir pazarlama stratejisinin ilk adımı olarak kabul edilmelidir.

2 – Tüketici davranışlarını analiz etmek
Sosyal Medya, etki çapı ve katılım rakamları düşünüldüğünde markalar için önemli bir gözlem alanı haline gelmiş durumda. Bunun en önemli faydalarından birisi de, tüketici davranışlarını gözlemlemek ve bu veriler doğrultusunda ürün niteliklerini optimize etmektir.

3 – Güçlü pazarlama araçları
Markalarını ve/veya girişimlerini internetle senkronize etmeyi başaran firmalar için en önemli ihtiyaç, ortaya koydukları ürünün doğru özelliklere sahip olabilmesi ve internet ortamında ön planda olabilmektir. Doğru analizler neticesinde ortaya çıkan girişimler, arama motoru optimizasyonu çalışmaları veya çevrimiçi reklam opsiyonlarıyla kullanıcılarına çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirler. Elbette, bu aşamadan sonra başarı ortaya konulan ürünün kalitesiyle ilişkilidir.

4 – Sosyal medya araçları
Sosyal medyanın bir mecra olarak daha yaygın biçimde kullanılması, sosyal medya için hazırlanan çok sayıda nitelikli aracın da ortaya çıkmasının önünü açtı. Çok farklı niteliklerde araçlar olmasına rağmen genellikle sürdürülen bir kampanyanın başarısını ölçümlemek bu araçlar sayesinde çok daha kolaylaşmış durumdadır. Bununla birlikte, daha kreatif yaklaşımlarla temellendirilen birçok kampanya için özel sosyal medya araçları da hazırlanabilmekte.

5 – Hızlı karar alma gerekliliği
Sözü edilen sosyal medya olduğunda, hızlı karar alma ve uygulama neredeyse bir ön koşul haline geliyor. LT’nin yaptığı araştırma, bir markaya tweet atan kullanıcıların yüzde 53’ü bir saat içinde cevap verilmesini bekliyor. Söz konusu tweet bir şikayet veya eleştiri içerdiğinde ise bu rakam yüzde 72’ye yükseliyor. Bununla birlikte hızlı reaksiyon alma kabiliyeti, pozitif bir marka imajı sağlamak açısından da büyük önem taşır.

6 – Doğal bir danışma meclisi
Sosyal medya, bir ürün veya servis açısından pazarlamadan çok daha büyük anlamlar ifade edebiliyor. Kullanıcı deneyimi için inanılmaz büyüklükte bir test grubu sunan bu mecra doğru dinlendiğinde, sunulan servis veya ürünleri mükemmelleştirmek için önemli ipuçlarının toplanmasına da yardım ediyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent