Samsungun Yeni Patenti Akıllı Saatlerin Geleceğini Gösteriyor
Akıllı saatler ve giyilebilir ürünler, teknolojinin geleceğini teşkil ediyor. Teknoloji şirketleri ise yatırımlarını ve ar-ge çalışmalarını bu yöne doğru kaydırmış görünüyorlar. Samsung ise aldığı yeni patentle birlikte, akıllı saatlerin geleceğine dair yeni fikirler edinmemizi sağlıyor.

Akıllı saatlerin şu anki halleri oldukça kullanışlı değil. Küçük ekranları olmasının yanı sıra yine boyutlarından ötürü yüksek donanım özelliklerinden yoksunlukları, hantal çalışmalarına sebep oluyor. Haliyle kullanıcı akıllı saat kullanırken, hantallıkları sebebiyle sıkıntı çekebiliyor ya da sadece basit özelliklerini kullanarak hayatlarına devam ediyorlar. Samsung'un aldığı yeni patent ise ekran sorununu kökten çözebilecek tarzda.

Kullanıcı arayüzünü bir lazer yansıtma yardımıyla akıllı saatten alan Samsung, kullanıcıların elini ekrana dönüştrüyor. Lazer yardımıyla elin üzerine yansıtılan klavye ya da çeşitli özellikler, algılama özelliği sayesinde kolaylıkla kullanılabiliyor. Üstelik kullanıcının elinin büyüklüğüne göre ekran diye tabir edebileceğimiz alan da büyüyor. Alınan bu patent, sadece akıllı saatler ile de sınırlı değil. Eğer Samsung isterse bu özelliği VR cihazlarında ya da bilgisayar donanımlarında da kullanabilecek. Böylece ekrana ya da klavyeye ihtiyaç duyulan her anda bir lazer projektör yardımımıza koşabilecek.

Yalnız hatırlatmakta fayda var ki; Samsung'un böylesine bir patent alması, benzer bir cihaz geliştirdiğine delalet değil. Yani şirket, yaptığı araştırmalardan sonra prototip aşamasına bile gelmeden böyle bir başvuru yapmış olabilir. Yine de bizler için geleceğin bir şemalini çizmiş durumdalar. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent