Samsung'dan hem katlanan hem kıvrımlı telefon!
Samsung, kenarları Galaxy S7 Edge'de olduğu gibi kavisli yapıya sahip ve katlanabilen ilginç bir cihazın peşinde!

Tabletin inceliği ve hafifliği birçok açıdan rahat bir taşınabilirlik sunsa da ekranı ne kadar büyükse çantaya sığdırmak da o kadar zor olabiliyor. Bu durumun farkında olan Samsung'un katlanabilen ve rahatlıkla cebinize bile sığan tablet konseptleriyle ilgili aldığı patentler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Söz konusu yeni patent geniş ekranlı bir tabletin tıpkı açık bir kitabın kapanması gibi yarı yarıya katlanmasına olanak tanıyor. Patentte tasvir edilen cihazın ayrıcaSamsung Galaxy Edge'deki gibi bir kavisli ekrana sahip olduğu da görülüyor.

Patentte kullanıcıların katlanmış bir tableti açarken nasıl farklı modlardan yararlanabileceği de anlatılıyor. Buna göre, örneğin kamera uygulamasını açmak istediğinizde yan ekrandaki belirli bir bölüme basmanız yeterli.

Patent katlanan ekran adlı yeni bir teknolojiyi de içeriyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent