Profesyonel Marka Kimliği Oluşturma

Marka kimliği oluşturmanın eski bir geçmişi olmasına karşın, günümüzdeki bir çok marka, marka kimliğinin önemini ikinci dünya savaşından sonra fark etmiş ve bu doğrultuda çalışmalar yapmıştır.
İnsanlar alım gücünün artması ile birlikte, satın aldıkları ürünlerin bir kalitesi ve kendisi ile bağdaştırabileceği bir marka kimliğinin olmasını tercih etmektedirler. Markaların bir marka kimliğine ihtiyaç duymalarının en önemli sebebi de budur. Ülkemizden bu güne kadar bir dünya markasının çıkmamış olmasının en büyük nedenlerinden birisi de, geçmişte yaşanan ekonomik sıkıntı süreçlerinde, insanımızın öncelikle gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çaba göstermiş olması gösterilebilir.
Ancak günümüzde ekonominin stabil olduğu süreçlerden geçmekte olmamıza rağmen hala dünya çapında bir markaya sahip olamadığımız görülmektedir. Firmalarımız yeni yeni markalaşma süreçlerine girmelerine rağmen, toplumumuzun bir çoğunun hala uluslararası markaları tercih ettiği görülmektedir. Bu sorun hepimizi bunu nasıl aşabileceğimizi düşünmeye itmektedir.
Markalaşmanın önemi ürünleri daha pahalıya satabilmek değildir. Asıl önemli olan ürünlerimizin bir çok kategoride üretilmesi ve olabildiğince çok sınıfa hitap edebilmesidir. Ayrıca müşterilerin algılarında bir değer oluşturarak, ihtiyaç anında markanızı tercih edebilmesidir.
Marka değerinin faydaları:
Riziko azaltması (Marka kalitesi).
Bilgi aktarımı kolaylığı (Eğer markanızın bir kimliği varsa, müşteri kitleniz yeni bir arayışa girmeyecektir. Onlar tercihlerini yapmışlardır ve tatmin edici bir tecrübe elde etmişlerdir.)
Memnuniyet (Müşteri deneyimini gözlemleyip, müşterinin arzularına uygun ürün sunabilmek).
Bir markanın kimliğinin olması, sadece satışlara etki edecek bir unsur değildir. Marka kimliğinin firmaya kattığı değer ile ilgili bir çok örnek bulunmaktadır. Markalaşmış olan şirketler, reel değerlerinin çok çok üzerinde satılmıştı. İncelendiğinde ise bir çok firmanın borsadaki değerlerinin çok yüksek seviyelerde olduğu ve her yeni ürün tanıtımında borsa değerinin artığı gözlemlenmektedir.
Marka kimliği konusu sadece finans ve pazarlama dünyasından ilgi gören bir konu değildir. Sosyologların ve psikologların da ilgisini çekmektedir. Uzmanlar karşılarındaki bireylerin kişilik analizlerini yaparken tercih ettikleri markaları gözlemlemektedirler ve bu tarzlarının insanların kişiliklerinin ve davranışlarının sözcüsü olduğuna inanmaktadırlar.
Marka kimliği oluşturmak vakit alan ve profesyoneller tarafından gerekli analizler yapıldıktan sonra hayata geçirilecek olan bir konudur. Müşteri kitlesinin tanınması ve iletişimin bunun üzerinde yürütülmesinin yanı sıra, trendleri takip ederek, doğru iletişim kanallarının seçilmesi öğeleri oluşturmaktadır. Özetlemek gerekirse markanın müşterilerinin dilinden “konuşabilmesi” gerektirmektedir. Devir Patent tescil ofisi olarak markanız en profesyonel şekilde oluşturulur ve %100 müşteri memnuniyet garantisi vardır. 

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent