Pazarda satılan sebze ve meyveye barkod geliyor
Barkod numarasının bulunduğu kartlarda ürünün hangi bölgeden geldiği kontrol edilebilecek

Yeni yılda semt pazarlarında birçok yeni uygulamaya geçilecek. Sebze ve meyvelerde barkod uygulamasına gidilirken peynirler açık şekilde ve 10 santigrat derecenin altında satılamayacak.

1 Ocak 2016’dan itibaren pazarda peynirler açık olarak satılamayacak hepsi vakumlu paketlerde olacak. Öte yandan peynirler pazar esnafı tarafından 10 santigrat derecenin altında muhafaza edilecek.

Tarladan gelen sebze meyvelerin üzerinde ise barkod bulunacak. Barkod numarasının bulunduğu kartlarda ürünün hangi bölgeden geldiği yazacak. Ürünün barkod numarasını alan kişi numarayı internete yazdığı zaman sebze veya meyvenin hangi tarladan çıktığını üreticinin ismini ve hasat tarihini öğrenebilecek.

İstanbul Sanatkarlar ve Esnaflar Odası ise 0212 660 60 34 No’lu telefondan pazarlarda yaşanan olumsuzlukları not alacak. Denetim ekibini ilgini pazara gönderecek.
GS1 Barkod tescili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılmaktadır. Barkod tescili konusunda uzman danışmanlarımız her zaman yanınızdadır. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent