Patent'in yüzde 27si Erzurumdan
Doğu Anadolu Bölgesi’nde, bu yılın yedi ayında kaydedilen patent başvurularının yüzde 27’si Erzurum’dan gerçekleştirildi. Erzurum patent başvuru sayısında Doğu Anadolu Bölgesinde Elazığ’la rekabet ederken, il Türkiye illeri patent başvurusu sıralamasında, en çok patent üreten 22’inci il oldu.
ERZURUM 2016
Erzurum ekonomik gelişme ve kalkınmayı ifade eden patent üretme performansı bakımından Türkiye’nin pek çok ekonomik kalkınma göstergesi üst sırada bulunan illerini geride bıraktı. TPE Erzurum’dan  temmuz ayında 1, bu yılın ocak-temmuz ayları kısmında ise 12 patent başvurusu yapıldığını açıkladı.
DOSİAD ANALİZİ
TPE verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) AR-GE merkezince yapılan analizlere göre, Erzurum’da marka başvuru sayısının en yüksek olduğu dönem 4 başvuru ile mayıs ayı oldu. İlden Ocak ve şubat aylarında 2, mart, nisan ve haziran aylarında 1, mayıs ayında ise 4 patent başvurusu gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’NİN EN ÇOK SAYIDA PATENT ÜRETEN İLLERİ
DOSİAD analizlerine göre, Türkiye’de patent üretim performansının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Tekirdağ, Kayseri, Sakarya, Antalya, Manisa, Eskişehir, Adana, Aydın, Denizli, Rize, Kütahya, Kahramanmaraş, Mersin, Çorum, Düzce, Hatay, Balıkesir, Elazığ, Afyon ve Erzurum olarak belirlendi.
BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM
DOSİAD AR-GE merkezi tespitlerine göre, temmuz 2016 döneminde Erzurum’dan 1, KUDAKA İstatistik Bölgesi, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi’nden 1, Doğu Anadolu Bölgesinden 5, Türkiye’den  328; 2016 yılının ocak-mart kesitinde ise Erzurum’dan 12, KUDAKA İstatistik Bölgesi’nden 16, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi’nden 22, Doğu Anadolu Bölgesinden 45, Türkiye’den  2 bin 959 patent başvurusu kaydedildi.
ERZURUM’UN PAYI
Erzurum’un patent üretme performansı, bölgesel ölçekteki payını da artırdı. DOSİAD AR-GE verilerine göre, bu yılın ocak-temmuz aylarını kapsayan bölümde Erzurum’un patent başvuru payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 75, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 55, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 27 seviyesine ulaştı.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent