Otomobilde patent savaşları
Otomotiv dünyası gelecek çalışmaları yapan firmalar arasında patent savaşına sahne oluyor.

Otomotiv dünyası büyük değişime hazırlanıyor. Fosil yakıtlarla çalışan otomobiller yerini, kısa süre içinde elektrik ve hidrojenle çalışan otomobillere bırakacak. Ayrıca otonom yani sürücüsüz otomobiller yollara çıkacak. Otomotiv markaları bu büyük değişim için Ar-Ge yatırımlarına hız verdi. 2010-2015 arasında hibrit ve elektrikli araçlarla ilgili yapılan çalışmalarda en çok patente Alman firmalarının sahip olduğu dikkat çekiyor. Hibrit teknolojisiyle ilgili patentlerin yüzde 32'si, elektrikli teknolojisiyle ilgili patentlerin yüzde 34'ü Almanlara ait. Bu dönemde Japon firmaları, hibrit patentlerinin yüzde 27'sini, elektrik patentlerinin yüzde 23'ünü aldı. Hibrit patentlerinin yüzde 17, elektrik patentlerinin yüzde 18'i Amerikalı firmalara ait. Diğer patent sahibi ülkeler ise Güney Kore, Fransa ve Çin oldu.

18 MİLYAR EURO
Dünyadaki otonom sürüş konusundaki patentlerin yüzde 52'si Alman otomotiv sanayisine ait. Almanya'yı Amerika ve Japonya izliyor. Bu dönemde Alman firmaların otonom sürüş için harcadığı para ise 18 milyar euroyu buluyor.

OTOMOTİVCİLER DIŞINDA BİR TEK GOOGLE VAR
VDA verilerine göre 2010'dan bu yana otonom sürüş konusunda Ar-Ge çalışması yürüten 10 firma içinde Bosch 545 adet patentle birinci sırada yer aldı. Listede otomotiv üreticisi olmayan iki firma dikkat çekti. Lastik markası Continental, 277 patent ile üçüncü, Google ise 198 patentle beşinci oldu.

ALMANLAR PATENT SAYISINDA ÖNDE
 Bosch 545
 Audi 292
 Continental 277
 GM 246
 Google 198
 VW 184
 Toyota 166
 Daimler 156
 BMW 142
 Ford 103
Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent