Nokia ile Samsung yılın ikinci önemli patent lisanslama anlaşmasını yaptı
Nokia ve Samsung patent lisanslamaları konusunda yeni bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Bu anlaşmayla şirket son 6 ay içinde ikinci patent lisans anlaşmasını imzalamış oldu.

Teknolojik rekabetin en can alıcı noktalarından biri patent lisansları ve sırf bu açığı kapatmak için şirket satın almaları dahi yapılıyor. Samsung ve Nokia ise aralarındaki bu konuda iyi anlaşıyor olacak ki Şubat ayından sonra geniş bir patent lisans anlaşmasına daha imza attılar.

Yeni anlaşmaya göre şirketlerin belirli bir ek patent portfolyo paylaşımı yapacak. Daha önce imzalanan anlaşmanın belirsiz bir patent seti için olduğu paylaşılmıştı ama sınırları çizilen patent portfolyosunda neler olduğunu da bilemiyoruz.

Patent ve marka lisanslamalarından 950 milyon euro
Alcatel-Lucent’i yaklaşık 16 milyar dolara satın alarak özellikle telekomünikasyon alanındaki patentlerini genişleten Nokia, patent ve marka lisanslamalarından 2016 sonunda 950 milyon euro kazanacağını söylüyor ki kaba bir hesapla sadece patent lisanslamalarıyla 16 yıl içinde Alcatel-Lucent’in amorti edilebileceği anlamına geliyor. Elbette bu lisanslamaların tamamı Alcatel-Lucent tarafından gelmiyor. Hali hazırda Nokia Technologies ve Nokia Networks şirketleriyle sahip olduğu patenler de bulunuyor.

Bildiğiniz gibi Nokia 1 yıl kadar önce yeniden akıllı telefon pazarına dönebileceğini resmi olarak doğrulamıştı. Microsoft ise Nokia’nın temel fonksiyonlu telefon üretim birimini 350 milyon dolara Foxconn’un bir alt markasına satmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent